«

»

mrt 25 2012

Bericht afdrukken

Live Blogging: ‘Roken van Spareribs’


Liveblog foto’s van het roken van 3 smaken Spareribs.
Volgende update om 19.00 20.00 uur (eerst smikkelen).
Bekijk de foto’s van onder naar boven, de laatste eerst en de eerste als laatst
 

Update van 19.00 uur (pas geplaatst om 20.20 uur want we moesten uiteraard eerst smikkelen):

De Spareribs waren werkelijk fantastisch. Prachtig mals, lekker sappig en zo gaar dat je de botjes er zo uit kon trekken. Het was alle moeite van 5 uur lang roken, waarvan een uurtje als laatste fase in het proces in zilverfolie doorgaren met wat olijfolie, weer dubbel en dwars waard. We hadden een eter erbij, dus uiteindelijk zijn er 3,5 Spareribs gesneuveld. Wat we met de 1,5 Spareribs gaan doen die over zijn moeten we morgen maar eens bekijken. Maar op gaan ze zeker!

Klik op de foto voor een nog lekkerdere levensgrote HD detailfoto

Update van 18.00 uur III: Spareribs in folie mogen nu nog ruim 45 minuten op de Smoker terug:

Update van 18.00 uur II: De Spareribs mogen met een beetje olijfolie in de zilverfolie

Update van 18.00 uur I: De Spareribs na circa 4 uur roken op gemiddeld 125 graden Celsius:

Update van 17.30 uur: De Werkplek. Volgende week de Offset Smoker schuren en spuiten

Update van 17.00 uur: De Spareribs na circa 3 uurtjes roken. Nu nog zo’n 2 uur te gaan

Update van 16.30 uur: Na eerst wat eiken nu wat beuken rookhout op het vuur voor de smaak

Update van 16.00 uur: Spareribs ruiken en zien er heerlijk uit na 2 uur roken. Nog 3 uur te gaan

Update van 15.45 uur: Digitale thermometer bijgeprikt. Verschil met inbouw is ruim 25 graden

Update van 15.30 uur: Wat houtskool op het vuur voor de volgende 1,5 uur roken

Update van 15.00 uur: Spareribs ingespoten met olijfolie voor het behouden van de sappigheid

Update van 14.30 uur: Een paar rookhoutjes op het vuur voor een heerlijke rooksmaak

Update van 14.10 uur: De start van het roken

14.00 uur

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/03/25/live-blogging-roken-van-spareribs/

9 reacties

Naar het reactie formulier

  1. tom

    heel mooi verslag van heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lekkere spareribs.
    die gaan bij ons binnenkort zeker een keer op de smoker.

    groeten Tom en Herma

  2. Meneer Veelkantie

    Tom,

    Heeeeeeeeeeeeel goed plan ;)

    Als je mooie spareribs hebt, en je volgt bovenstaande werkwijze, dan zul je zo ontzettend blij zijn met je smoker ;)

  3. henk

    ik ben het niet snel………….. maar nu ben ik jalours!!!! wat ziet dat er goed en lekker uit…

  4. Meneer Veelkantie

    Henk,

    Dank je. En om je nog wat jaloerser te maken… ze smaakten nog lekkerder dan ze er al uitzien ;)

  5. henk

    zelf kocht ik nooit spareribs,maar krabbetjes….. veeeeel meer vlees en voor een hele lage prijs.
    met de juiste kruiden, en langzaam garen had ik voor heel weinig geld een buik vol..
    helaas is het kopen van deze lekkernij nu een probleempje, wel te koop maar kost minimaal 2 dagen hotel overnachting.. en een reis van enkele uren…
    als mijn vriezer weer leeg is en ik weer ga inslaan, zal ik er aan denken om wat spareribs in te slaan…
    mmmmmm het water loopt nu al uit mijn mond als ik eraan denk..

  6. dirk

    goede avond meneer veelkantie
    ik heb sins kort een smoker aan geschaft en ben er nu al helemaal van in de bonen hi hi,mijn vraagje waar koop je zo een rib rek die zat er niet bij en de verkoper wist niet waar ik het over had.ps.voor mij geen gas bbq meer.

    groetjes een trouwe lezer

  7. Meneer Veelkantie

    Dirk,

    Ik kocht deze bij Gaswinkel.nl. Zie deze link bestelnummer ‘BA022: Grill rek verchroomd’. Even iets naar beneden scrollen. Ik zie dat ze momenteel uitverkocht zijn, maar ik ga ervan uit dat ze die wel weer binnen krijgen.

  8. MdJ

    Ik zie er een hele ui naast liggen, was dit puur voor de smaak tijdens het roken, of een andere reden? (Ben geen bbq’er / smoker, behalve feestjes)

  9. Meneer Veelkantie

    MdJ,

    De ui heeft maar één doel. Zorgen dat de voeler van de digitale thermometer niet op het rooster of het vlees rust waardoor er een verkeerde aflezing zou ontstaan.

    Maar! De ui was zo mooi gaar en lekker dat ik deze pelde en heb opgegeten. Dus ik leg binnenkort eens een bos uien op de smoker en dan heb ik gerookte uiten ;)

Laat een reactie achter