«

»

okt 06 2010

Bericht afdrukken

Kippeling met een boeren (Griekse) salade en frieten

Kibbeling, stukjes witte vis in een krokant korstje, kennen de meeste onder ons wel. Kippeling is daarop de variant waarbij de vis vervangen is voor kip. In ons geval voor kipfilet. Een ander verschil is dat de kibbeling door een beslag gaat voordat men deze gefrituurd, en we de kippeling in een jasje van bloem, ei en paneermeel hullen voordat we deze frituren.

De benodigdheden zijn redelijk eenvoudig. Het bestaat uit uiteraard paneermeel, eieren, wat komijnzaad en wat kruiden. In ons geval gebruikten wij wat Griekse kruiden omdat dit, tezamen met het paneermeel en de komijnzaad, het dichtst in de buurt komt van de

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2010/10/06/kippeling-met-een-boeren-griekse-salade-en-frieten/

1 reactie

  1. Fort

    Kippeling….. ja, ook die kennen wij!
    Vooral mijn dochters (8 & 11) zijn er gek op. Iedere keer dat wij langs de poelier lopen in het winkelcentrum vragen zij erom. De prijs is echter absurd…. dus meestal volsta ik met een schepje om de lekkere trek van dochterlief te stillen, maar dan ben ik nog al gauw 2 a 3 euro kwijt (voor circa 6 a 7 stukjes).
    Dus mijn hartelijk dank voor dit ‘recept’. Het is zeker dat ook dit stukje van jouw hand mij heeft getriggerd om een keer zelf kippeling te maken.
    Dochters kijken er al naar uit…. hahaha!
    Ik zal niet nalaten je het resultaat en het oordeel van mijn dochters kenbaar te maken.

    Met vriendelijke groet,
    Fort

Laat een reactie achter