BBQBijgerechtGrillenNagerechtenReceptenRokenRoosterenRubsSauzenSnacksSoepTaartTipsVisVoorgerechtWorst

Voor wie het niet weet, een quiche of quiche lorraine is een hartige taart die je naar smaak kunt vullen met ingrediënten naar jouw smaak.

Wij vulden de quiche met ei, ham, spek, champignons, ui en kaas. Want dat is wat ons betreft toch nog altijd de lekkerste variant. Maar je kunt ook zaken als broccoli, prei, of willekeurig welke andere groente en overige ingrediënten gebruiken. Bijvoorbeeld gehakt of kabeljauw is ook heel lekker.

Maar laat ons beginnen. We garen eerst even het spek, de champignons en de ui voor. Dat is niet strikt noodzakelijk, maar wij vinden dit lekkerder.

Ondertussen dat wij de ingrediënten voorgaren maken we een deegbal van meel, water, een snufje zout en roomboterboter.

De deegbal laten we even rusten en we grijpen daarom de kans om een stuk of 6 tot 7 eieren in een beslagkom stuk te slaan en daar wat kruiden (wij doen gewoon twee zakjes voor een boerenomelet) en een handje geraspte kaas doorheen te mengen.

Ondertussen beklede mevrouw Veelkantie het ingevette bakblik met het deeg.

Het ziet er misschien uit als een erg dun laagje, maar het deeg neemt aanzienlijk in volume toe tijdens het bakproces.

Nu meng ik de overige voorgegaarde ingrediënten door het eimengsel en giet dit in het met deeg beklede bakblik.

Dit mengsel bedekken we vervolgens met flink wat ham.

En vervolgens bedekken we de ham weer met flink wat pittige geraspte kaas.

Nu mag de quiche in de oven. Circa 35 tot 45 minuten bij een temperatuur van 200 graden Celsius.

Terwijl de quiche afbakt bereiden wij de andere gerechten voor. Zoals de heerlijke salade.

En de overheerlijke Ćevapčići met lekker een overdosis rauwe uien.

En toen ging het belletje van de oven alweer. De quiche is klaar!

Tijd om de tafel te dekken en de borden op te maken.

En het gaat natuurlijk een beetje eentonig worden, want we hebben nu al in geen maanden geen mislukt gerecht geserveerd, maar het was heerlijk. Alles was perfect op smaak en goed gaar.

Ik wens u vooral heel smakelijk eten.

Laat een Reactie achter