«

»

jun 06 2011

Zelf Shoarmarollen maken – de herhalingsoefening

Ik publiceerde al eens eerder hoe je zelf de lekkerste Shoarmarol maakt op Veelkantie. Maar het kan nooit kwaad om het nog eens te herhalen. Zowel het publiceren alsook het maken ervan.

Je hebt er ook niet veel voor nodig en het maken is vrij eenvoudig. Althans, als je niet zulke stijve vingers hebt als meneer Veelkantie. Gelukkig hebben we de altijd lenige en soepele mevrouw Veelkantie nog die dit soort klusjes voor haar rekening neemt.

Goed, wat heb je nodig om zelf Shoarmarollen te maken? Kijk even mee…

Uiteraard shoarma. Gewoon uit een pak van de supermarkt. Loempiavellen, die kunt u bij de Jumbo of bij de toko halen, om de buitenkant te maken en wat bloem met water om de flapjes van de loempiavellen aan elkaar te plakken.

Nadat je de shoarma gebakken hebt, niet te bruin en niet te krokant maar net mooi aan gaar, en je hebt de loempiavellen een uurtje laten ontdooien, dan kun je aan de slag. En dat doe je door een handje shoarma op de (2x per shoarmarol) loempiavellen te deponeren.

Vervolgens rol je de shoarma in het loempiavel zoals hieronder afgebeeld staat.

Nu smeer je beide punten, zowel links als rechts, in met wat van het bloempapje om ervoor te zorgen dat deze aan de rol kleven en vouwt deze naar binnen.

Nu rolt u de Shoarmarol nog een keertje om.

U smeert het flapje in met wat van het bloempapje en rolt de shoarmarol nogmaals om zodat het flapje stevig vastgeplakt zit.

U heeft zojuist uw eerste zelfgemaakte shoarmarol geproduceerd! En als u dat nog een paar keer doet dan heeft u er zo een stuk of wat. Wij halen uit een pondje shoarma circa 8 shoarmarollen.

En dan mogen ze een paar minuten in de frituur. Wij frituren overigens altijd in zonnebloemolie.

Als ze mooi goudbruin zijn mogen ze er weer uit. Even uit laten lekker op een stukje keukenpapier en ze zijn klaar om gegeten te worden.

En smullen maar. Lekker met wat knoflooksaus.

Sorry overigens voor de wat onscherpe laatste foto. Ik heb een andere camera en ik moet nog even uitvinden hoe ik close-ups wat scherper kan maken.

Maar goed, dit is hoe je een Shoarmarol maakt. Wat u alleen nog rest is ze lekker op te eten 😉

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/06/06/zelf-shoarmarollen-maken-de-herhalingsoefening/

1 reactie

  1. pieter

    Wat een geweldig idee daar ga ik gauw eens mee aan de gang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *