«

»

jul 22 2011

Gevulde Paprikaatjes (en wat andere lekkernij) van de Barbecue

Eindelijk was het weer even zo dat we konden barbecueën en buiten eten. En daar maakte we dankbaar gebruik van. Dus stookte meneer Veelkantie de barbecue op en aten onder meer Gevulde Paprikaatjes van de Barbecue.

Het is een erg simpel recept dat snel gemaakt is, maar bijzonder smakelijk is. Alles dat u ervoor nodig heeft is een vijf kleine rode paprikaatjes (vaak bij de Turkse winkel te verkrijgen), ongeveer 300 gram gehakt, een zakje geraspte kaas en wat, in dit geval Cajunkruiden.

Even op de barbecue tot het velletje van de paprika wat rimpelig begint te worden, doorgaans zo’n 20 tot 30 minuten, en het smullen kan beginnen.

Waarmee u begint zijn uiteraard de kleine paprika’s. U kunt natuurlijk ook grote paprika’s gebruiken maar dan zult u de bak of grilltijd aan moeten passen want de rauwe gehaktvulling moet natuurlijk ook gaar worden.

Wij vinden rode paprika’s het lekkerste omdat deze, zeker de kleinere varianten, een wat zoetige smaak hebben. Dat combineert lekker met de wat pittige vulling en de geraspte kaas. Maar het is uw feestje en uw smaak. Dus als u gele of groene paprika’s wil gebruiken…

De paprika’s ontdeden we eerst van hun hoedje en haalde het binnenwerk eruit. De zaadjes zijn namelijk hard en niet lekker om te eten. Bovendien kan er dan meer vulling in.

Het gehakt maakte we aan met een flinke theelepel Cajunkruiden per 100 gram gehakt. Meer zou het te zout maken, en minder zou te flauw zijn. We voegde ook wat paneermeel aan het gehakt toe om ervoor te zorgen dat het gehakt niet te compact zou worden in de paprika’s.

Daarna is het een kwestie van het gehakt verdelen in 5 stukken en daarmee de paprika’s vullen.

Nog wat geraspte kaas er overheen, hoedjes er weer op en zo bij indirect vuur de barbecue op!

U kunt in de onderkant van de paprika’s wat gaten maken zodat het vocht van de gehakt weg kan lopen. Dat is ook de reden dat ik een barbecueschaal met een roostertje gebruikten.

Nu is het een kwestie van geduld hebben. Maar u hoeft natuurlijk niet stil te zitten terwijl de paprika’s aan het garen zijn. Ik nam de gelegenheid ten baat om wat slavinken, want als u het goed doet dan zijn die zoveel lekkerder van de barbecue dan uit de pan met boter, mooi krokant te grillen.

U ziet dat ik de slavinken niet op het rooster direct boven de kolen leg maar op het warmhoudrooster boven de kolen. Zo kunnen de sappen probleemloos op de kolen lekken en flares veroorzaken zonder dat de vlammen de slavinken kunnen verbranden.

Nadat de slavinken mooi bruin begonnen te worden heb ik ze op het warmhoudrooster naast de kolen gelegd om nog lekker wat door te garen. En toen kwam er plaats vrij voor een paar lekkere dikke bokworsten. En die grilde ik op dezelfde methoden. U ziet dat ik ook deze niet direct op het rooster boven de kolen heb gelegd maar eveneens op het warmhoudrooster. Dus een flink stuk boven de kolen. Ondertussen dat de bokworsten aan het grillen waren, waren ook de slavinken klaar.

En kort daarom ook de bokworsten.

En inderdaad, die knappen eigenlijk altijd. Maar dat maakt ze zelfs lekkerder!

Toen we eenmaal de slavinken en bokworsten opgegeten hadden waren de paprika’s ook gaar.

En als ik zeg gaar, dan bedoel ik ook door en door gaar!

Buiten de heerlijke slavinken, de bokworsten en de sappige en zeer smakelijke gevulde paprika’s aten we ook een heerlijke tonijn aardappelsalade. Het recept treft u onder deze link aan.

We hadden ook nog een Turks brood met wat van onze fantastische Veelkantie Bacon Cheese Spread. Ook die was weer heerlijk en we hebben extra veel gemaakt, want ook op een boterham voor de lunch is dit een heerlijke spread. U moest het maar eens uitproberen!

U begrijpt dat we heerlijk hebben gegeten. Dat wensen wij u ook toe. Eet vooral heel smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/07/22/gevulde-paprikaatjes-en-wat-andere-lekkernij-van-de-barbecue/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *