«

»

Aug 21 2012

Bericht afdrukken

Pas op met (wegwerp) bestek!

U kent het wel. Zit je lekker te eten, met zo'n wegwerp vork van 23 centimeter, slik je die zomaar spontaan in. Tja, kan gebeuren. Dat overkwam de toen 30 jarige Lee Gardner uit het Engelse South Yorkshire. Na een paar dagen zit het je letterlijk toch niet lekker, dus ga je naar de dokter. Maar die heeft goed nieuws voor je. Eet gewoon iets van ontbijtkoek of ander vezelrijk voedsel en de vork komt er op den duur vanzelf aan de andere kant weer uit, aldus het advies van de toenmalige dienstdoende dokter.

Een paar jaar later ben je het hele incident vergeten en in de tussentijd is er niet meer bestek spontaan verdwenen. Wat jaren later heb je wel een beetje vreemd gevoel als je op een bepaalde manier vooroverbuigt, alsof er iets in je maag vast zit, maar je legt de relatie tussen de ingeslikte vork en het gevoel niet. Dus er is niets aan het handje.

Tot je 10 jaar later na dato opeens maagklachten krijgt en bloed begint op te geven. Bij controle in het ziekenhuis ontdekt men dat je een flinke maagzweer hebt door een vreemd object in je maag. Bij nader onderzoek blijkt het een vork te zijn. Een van de tanden heeft zelfs je maagwand geperforeerd. En opeens heb je zo'n overbekend 'AHA!' moment. Oh ja... ik slikte 10 jaar geleden een vork in! Nou, dat verklaren de maagpijn, de maagzweer en de bloedingen natuurlijk wel een beetje.

Na een operatie van 45 minuten weet de chirurg de vork te verwijderen. In een niet heel erg ingrijpende operatie volgens de dienstdoende chirurg, maar wel voor het eerst dat hij een vork uit iemands maag moest verwijderen die daar al tien jaar vast zat.  Vreemd ook, want normaal zul je direct ziek worden zodra een vreemd object in je maag vast zit. Wat bij Gardner niet gebeurde.

Inmiddels is de nu 40 jarige Gardner aan de beterende hand. Als souvenir heeft Gardner niet alleen de vork maar ook een even groot litteken op zijn buik. De vork heeft overigens het 10 jarige verblijf in de maag behoorlijk doorstaan. Hij is een beetje aangetast en zwart geworden door het maagzuur en mist één van de vier tanden. Gardner is geen uniek geval, zo blijkt uit een rondgang op internet, en onder andere dit berichtje.

Bericht ontdekt via http://www.waarmaarraar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/08/21/14836/

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. MdJ

    Ja als wij lekker aan het eten zijn passen wij ook altijd op. Vooral onze lepels zijn venijnig.

    1. Meneer Veelkantie

      MdJ,

      En die hebben niet eens tanden!

  2. Ribhead

    Het zal je maar gebeuren!

    1. Meneer Veelkantie

      Ribhead,

      Precies! Wie heeft dat nou niet zo nu en dan, dat je bijna de bestek la doorslikt… Kan iedereen gebeuren 😉

  3. Jos W.

    Kijk ook uit voor die shaslick-pinnen. Zat laatst op de WC na de BBQ , hoor ik toch een gekletter achter me.:-?

    1. Meneer Veelkantie

      Jos,

      Oh… dat was het dus? Verdomme, dan klopt het toch dat ik op roze zaterdag per ongeluk een man heb neergestoken 😉

Laat een reactie achter