«

»

okt 01 2013

Grote veranderingen op komst! Hele grote veranderingen!

Deze blogpost is alleen inzichtelijk voor Veelkantie leden! Om kennis te nemen van deze blogpost zult u lid moeten zijn of lid worden. Lid worden, hetgeen zo z’n voordelen heeft, kan zoals u weet via deze optie.

Hallo beste leden,

Nu dat we toch even onder elkaar zijn kunnen we even rustig met elkaar praten. Want meneer Veelkantie heeft grote, nee zelfs grootse zo niet enorme, plannen. Veelkantie gaat namelijk commercieel. Althans, niet zozeer de site Veelkantie, maar meneer Veelkantie. De site Veelkantie zal in grote lijnen hetzelfde blijven.

Het eerste grote iets dat gaat veranderen, en schrik niet want het zal weinig tot geen consequenties voor u hebben als leden en zelfs niet voor de leden die juist vers via Veelkantie zijn gaan bloggen, is dat de optie om een eigen blog te beginnen via Veelkantie over ca. een maand weer zal stoppen/ worden uitgefaseerd.

Oei, nu schrokken sommige mensen toch! Niet nodig! Want lees even rustig verder Knipogende emoticon

Meneer Veelkantie zal er hoogst persoonlijk voor zorgen dat u ondergebracht gaat worden, en net zo extra gratis maar dan nog beter, bij de hagelnieuwe gratis/ betaalde weblog/ sitehosting van meneer Veelkantie!

Oeps… nu heb ik al het één en ander verraden…

Om bestaande gratis Veelkantie weblog gebruikers te bedanken voor het testen van de diverse opties zal meneer Veelkantie zijn dankbaarheid ook ruimschoots tonen. Dat wil zeggen dat u zo min mogelijk hinder zult ondervinden van de verhuizing. En dat bedoel ik in de ruimste zin van het woord! Want niet alleen zal ik u technisch van A tot Z bijstaan om uw weblog er weer exact zo uit te doen zien als voor de verhuizing, maar ik zorg er ook voor dat u weer als vanouds gevonden zult worden door uw fans. Dit via redericts via Veelkantie zodat men bij het invullen van de URl van uw sub-domein alhier op exact dezelfde plek (uw site) uitkomt en, als daar interesse voor is, mogelijk zelfs een eigen domeinnaam en eventueel ook hosting die het eerste jaar volledig gratis zal zijn en waarop u ook in de daaropvolgende jaren een dikke korting krijgt!

Dit kan eventueel een optie zijn, maar niets is natuurlijk verplicht, want als u gratis wilt bloggen onder de huidige voorwaarden dan is dat natuurlijk prima mogelijk. U zult hoe dan ook, en dat verzeker ik u, totaal geen enkele hinder ondervinden van de komende veranderingen. De buitenwereld zal zeer waarschijnlijk niet eens doorhebben dat er iets is veranderd. Dus adem maar rustig verder! U zit prima bij Veelkantie!

Goed, dat gezegd hebbende, even wat er blijft:

Veelkantie blijft eigenlijk min of meer exact hetzelfde. Veelkantie blijft u voorzien in recepten, van leden en incidenteel natuurlijk ook van meneer en mevrouw Veelkantie zelf. Veelkantie zal haar forum behouden zoals dat nu is. Veelkantie blijft ook enerzijds een openbaar blog en anderzijds een ledenblog. De opzet zal ook nagenoeg hetzelfde zijn en blijven. Voor wat betreft Veelkantie zelf hoeft u geen grote veranderingen te verwachten. Sterker nog, er blijft de mogelijkheid bestaan gratis te bloggen, maar dan via de dienst die meneer Veelkantie momenteel aan het inrichten is. Daar vertel ik u graag even later nog veel meer over.

Kortom, Veelkantie is en blijft Veelkantie, evenals meneer en mevrouw Veelkantie niet zullen veranderen.

De echte grote veranderingen zullen buiten Veelkantie plaats hebben. Mogelijk dat Veelkantie daar wel een rol in gaat spelen, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Ook dat verklaar ik hieronder natuurlijk nader.

Oké, voor de draad ermee! Wat gaan we precies doen?

Meneer Veelkantie is achter de schermen al een poosje bezig allerhande ‘snode’ plannetjes te ontwikkelen. Lange gespreken, stevige conversaties (vooral met mezelf), diep contempleren en het uiteindelijk beslissen over de wijze waarop en hoe de zaken vorm te geven gingen er aan vooraf. En dat resulteerde hierin:

Meneer Veelkantie gaat hostingprovider worden! Jawel, dat is dus geen hostingbedrijf maar een hostingproviderbedrijf. Dat wil zeggen dat ik De hosting infrastructuur van een zeer betrouwbare host mag en ga gebruiken om te providen. Dat betekend zoiets als uitbaten. Ik ga uitbater worden zoals bijvoorbeeld een kroegbaas van een bierbrouwer een bestaande kroeg gaat huren en deze voor eigen kosten en opbrengsten gaat uitbaten. Zo moet u het ongeveer zien. Ik wordt dus een soort van internetkroegbaas.

Dat heeft zo zijn voordelen. En in dit geval niet zoveel nadelen. De host waarmee meneer Veelkantie in zee gaat ken ik al een flink aantal jaar. Het blijkt dat deze host een buitengewoon betrouwbare infrastructuur heeft gebouwd. Veel hostingbedrijven schermen met 99% of meer uptime, maar maken het nooit waar, maar deze al jaren wel! Bovendien zijn we buiten het zakelijke ook vrienden. En dat is een prima basis. Men heeft bewezen letterlijk 24/7 service te verlenen. En dat valt niet mee bij zo’n lastig mannetje als meneer Veelkantie. Dus ook in dat opzicht heeft meneer Veelkantie de host, waarop ik mijn ‘internet imperium’ ga bouwen uit en te na getest en gestressed. En al deze testen heeft men werkelijk met glans doorstaan.

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom een host mee zou werken aan zoiets als een hostingprovider. Immers, deze investeert geen cent (direct, natuurlijk wel indirect) in de infrastructuur, draagt niet wezenlijk bij aan het klantenbestand van het bedrijf, enzovoort. Daar zijn in dit geval hele goede zakelijke redenen voor!

De host waarmee ik zaken doe zoeken het meer en meer in high-end users. Dus bijvoorbeeld zakelijke klanten en dergelijke. Eerlijk gezegd? Die leveren namelijk voor een host veel meer toegevoegde waarde op. Zogenaamde low-end users zijn eigenlijk, en laat me benadrukken dat dit mijn woorden en interpretaties zijn en niet die van de host zelf, een pain in the ass. Je hebt bij low-end users vooral te maken met mensen wiens kennis totaal niet toereikend is om feitelijk een website te runnen. Je hebt daaraan dus enorm veel werk als host. Het zijn mensen die, en dan zeg ik zo vriendelijke mogelijk een flink beslag leggen op je service capaciteiten, maar in verhouding, relatief weinig opleveren. Tja, als er manier is om deze ‘lasten te verlichten’ maar indirect als hoster er toch nog wat poen aan te verdienen… Dan is de deal snel rond! Het zou dus een verademing zijn als men niet met 5.000 kneuzen maar slechts met 1 kneus te maken heeft.

Nou ja, de beetje slimmere mensen onder ons voelen ‘m natuurlijk al aankomen. Terwijl de host zich zoveel mogelijk gaat concentreren op de high-end users gaat meneer Veelkantie zich ontfermen over de low-end users. Ik heb die namelijk heel graag. There is money to be made! Zoals u weet zijn meneer en mevrouw Veelkantie voorheen altijd winkeliers geweest. En onze winkels bevonden zich in het typische ‘volkse’ gebied. En ik kan lezen en schrijven met deze mensen. Sterker nog, als u deze site al een poosje volgt, dan weet u dat meneer Veelkantie gek is op het simplificeren van zaken. En ik heb, door mijn ervaringen die volgde op een succesvol leven als ondernemers en (bedrijfswaarde meegerekend) miljonairs, een soort van zwak ontwikkeld voor hen die budgetteren, lekker goedkoop, het leven simpel en leuk houden, enzovoort.

Wij zijn zo ongeveer de mensen, de ex-rijkaards die van een X5 naar SchoolbusLijn 5 gingen (video), in de Telfort reclames. We hebben dat laten zien qua ons koken en bereiden, hetgeen we altijd op de budget manier deden en doen, en nu willen we dat ook gaan doen als hostingprovider. Lekker goedkoop, leuk en simpel!

Hoe ver zijn we in de ontwikkeling?

De plannen in het hoofd zijn helemaal rond en er zitten geen gaten (meer) in. Maar de realisatie van deze plannen is natuurlijk een stuk complexer. Jazeker… simpel en leuk houden… maar daarvoor moet meneer Veelkantie wel eerst een legpuzzel in elkaar zetten van 91.643 stukjes. En dan hopen dat als de puzzel in elkaar zit dat ik niet een stukje, of meer, mis. Ik heb nu, zogezegd, de rand en wat in het midden compleet.

Momenteel ben ik druk met het bouwen van een site waarop het allemaal moet gebeuren. Qua lay-out zit het allemaal wel behoorlijk goed in elkaar, en bijna dagelijks als ik er tijd voor heb naast mijn werk, komt er weer wat meer invulling bij. Dus dat gaat de goede kant op, en ik mag wel zeggen dat ik tot op heden tevreden ben met de simpele, zakelijke doch spannende knetterende en flitsende uitstraling van de site.

De volgende stap is het aanleggen van de infrastructuur, enerzijds natuurlijk voor de gratis webloggers, en anderzijds voor de betaalde hostingdiensten, en dat is best wel het nodige werk. Eigenlijk het meest complexe van het hele gebeuren. We, want de host helpt me daarbij, nemen een stapje per keer tot ik helemaal zelfstandig kan lopen. Allemaal even metaforisch overdrachtelijk beeldend omschreven natuurlijk.

Kortom, it’s coming Knipogende emoticon

Oh ja… De rol van deze site?

Dat is nog niet helemaal duidelijk. Ik heb een veelheid aan opties. Zo zou Veelkantie zomaar eens een sub-domein, een soort van voorbeeldsite maar dan natuurlijk springlevend en actief, kunnen worden van de nieuwe toko. Min of meer zoals Veelkantie nu sub-domeinen heeft, waarop bijvoorbeeld Jolanda een prachtig blog heeft neergezet, maar dan is deze site één van deze sub-domeinen. Iets waarvan u overigens weinig zult merken. Misschien is er de mogelijkheid om de leden van de nieuwe site gelijktijdig ook lid te maken van Veelkantie of andersom? Of dat u met het Veelkantie puntensysteem kortingen kunt verdienen of voor goodies (plugins, thema’s, domeinnamen, enzovoort) kunt sparen voor uw site/ blog via een sub-domein van de nieuwe hostingsite? De toekomst zal het uitwijzen. We zullen zien. En als ik het zie dan ziet u het ook.

Voor zover…

Voor zover even de plannen. Hoe snel het allemaal gaat is nog even afwachten. Ik wil met ongeveer een maand live gaan met de andere site. Of dat gaat lukken? Ik denk het wel. Ik heb natuurlijk wel een fulltime baan, en soms een baan die veel vooral tijd vergt, dus ook daar hangt het een beetje vanaf. Mijn baan mag natuurlijk niet en op geen enkele manier lijden onder mijn andere activiteiten en hobbyisme. Het komt dus vooral op de avonden en de weekenden aan. En dan moet mijn hosting-buddy ook nog tijd en dergelijke hebben. Maar… ons kent ons. Ik heb er alle vertrouwen in. En ik hou u natuurlijk regelmatig op de hoogte!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/10/01/grote-veranderingen-op-komst-hele-grote-veranderingen/

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Rob

  Beste Veelkanties,
  heel veel sucses met jullie misie!!

  Gr. Rob

 2. fernanda

  Ik wens jullie alle succes van de wereld!!!!!!

 3. Meneer Veelkantie

  Thanx folks 😉

 4. Oele

  Veel succes

 5. Delangebert

  Good Luck 😛

 6. Addy

  En veel plezier!

 7. MdJ

  Veel succes veelkantie. Toch benieuwd wat de voordelen zijn t.o.v het zelf nemen van een webspace bij een andere provider.

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   Ligt er een beetje aan of je gratis blog hosting bedoeld of betaalde hostingdiensten.

   In het laatste geval kan ik kort zijn. Goedkoop, super kwaliteit en goede service.

   In het eerste geval is het vooral vrijheid en geen censuur. Andere gratis weblogservices zijn in alle opzichten zwaar beperkt.

 8. EMF

  Succes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *