«

»

jan 17 2014

Bericht afdrukken

Documentaire: Stalin wilde een Humanzee kweken

humanzeeIn de jaren '60, '70 en tot ver in de jaren '80 waren er westerse mensen, waaronder ook veel Nederlanders, die het Sovjet socialisme verheerlijkten. Zelfs op de dag van vandaag zijn er mensen die op geen enkele manier afstand willen nemen van het Sovjet socialisme, het Chinese maoïsme of iedere andere vorm van socialisme. Dit terwijl het minstens zo walgelijk was en is als het nationaal socialisme (nazisme). In diverse opzichten overtrof het socialisme, voor zover het nazisme niet eveneens socialisme is, het nazisme.

Het voornaamste verschil was dat het nazisme vooral Joden en andere zogenaamde Untermenschen op het oog had en het socialisme simpelweg iedereen tot vijand en slachtoffer maakte die ook maar verdacht werd van het niet steunen van het socialisme. Hitler had echter zijn concentratiekampen en Stalin had zijn goelags en werkkampen. Het effect was uiteindelijk hetzelfde. De kans dat je een goelag of werkkamp overleefde was even groot. En evenals de concentratiekampen eisten ook de goelags en werkkampen uiteindelijk miljoenen onschuldige slachtoffers.

ilya_ivanovEn daar houden de overeenkomsten tussen het socialisme en nazisme, en Hitler en Stalin, niet op. Er zijn er heel veel te benoemen. Maar eentje springt er direct uit. En dat was dat zowel Hitler als Stalin iets hadden met het experimenteren op mensen. Het doel van Hitler was erg divers. Het doel van Stalin was specifiek om een Humanzee te scheppen. Een kruising tussen een mensen en een chimpansee. Dit omdat chimpansees in verhouding tot mensen erg sterk zijn, weinig voorwaarden stellen aan hun omgeving en hun voedsel. Hiermee wilde Stalin een leger van ideale soldaten kweken.

Daar waar Hitler zijn Josef Mengele had daar had Stalin zijn Ilja Ivanov als gruweldokter. Ivanov vertrok naar Afrika om aldaar apen te insemineren met sperma van de lokale zwarte mannen, omdat deze naar zijn mening al op apen leken en daarmee de inseminatie meer kans op succes had. Toen dat niet wilde lukken draaide hij het om en probeerde hij het voor elkaar te krijgen dat hij zwarte vrouwen, in dit geval in het toenmalige Frans-Guinee, kon insemineren met het zaad van chimpansees. Het schijnt echter dat het toenmalige Franse koloniale bewind daar een stokje voor heeft gestoken.

Naar men zegt is er nooit een levend wezen geboren uit de experimenten van Ivanov. Maar met zekerheid zullen we het nooit weten. Niet in de laatste plaats omdat er verhalen de ronde doen in Rusland over mens aap hybriden. Hieronder treft u een documentaire aan over Stalin's experimenten op mensen (en apen). Maar ik wil toch nog graag iets kwijt.

Notice

Socialismehet is volkomen terecht dat ieder mens en zeker iedere politieke of maatschappelijke partij die zich op welke manier dan ook met het nazisme associëren met heel veel argwaan gevolgd worden (Let op, gevolgd en niet vervolgd! We kennen nog altijd de grondwet die zulks expliciet en terecht verboden heeft.). Wat ik me echter wel, en dat al vele jaren, afvraag is waarom hetzelfde niet opgaat voor het socialisme en aanverwante daaraan ontleende politieke ideologieën. Het is, zo blijkt, volkomen normaal je volop te associëren en te laten inspireren door het socialisme. En in het verlengde daarvan wordt het zelfs als volkomen normaal beschouwd om socialistische massamoordenaars te verheerlijken, hen als 'wijze bewonderenswaardige' mensen te citeren, met hun portretten alsook symbolieken te flaneren (in bijvoorbeeld partij logo's e.d.) en op allerhande mode items en buttons te dragen. Er zijn zelfs politieke partijen die hun politieke koers en ideologie op het socialisme baseren. Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk gezien het feit dat socialistische regimes verantwoordelijk zijn voor honderden miljoenen doden en nog veel meer directe en indirecte slachtoffers, en het feit dat er feitelijk geen enkel verschil is op te merken tussen het socialisme en het nationaal socialisme? Ik hoop dat u hierover na wilt denken de eerstvolgende keer dat u in het stemhokje staat. Weet wat en waarvoor u stemt. Laat u niet (wederom) misleiden!

En dan nu de documentaire:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/17/documentaire-stalins-wilde-een-humanzee-kweken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *