«

feb 22 2014

Bericht afdrukken

Een ‘gehandicapte’ vrouw in een gezond lichaam



Als ik bepaalde onbegrijpelijke dingen zou begrijpen dan zou ik net zo 'gek' zijn als deze mensen, is een gevleugelde uitspraak van meneer Veelkantie. Ik heb het dan over bijvoorbeeld mensen die een seksuele voorkeur hebben voor kinderen, mensen die menen in een 'verkeerd lichaam' zijn geboren zoals transseksuelen of mensen die gezond van lijf en leden zijn maar wanhopig hopen en ernaar streven om verlamt te raken. Zoals de vrouw in onderstaande video.

Deze mevrouw heeft BIID (Body Integrity Identity Disorder). De ene persoon met deze aandoening verlangt ernaar om één of meerdere kerngezonde prima functionerende ledematen geamputeerd te krijgen terwijl daar geen enkele aanleiding toe, en de ander hoopt ooit een dwarslaesie op te lopen en daardoor aan een rolstoel gebonden te zijn.

Nu kan meneer Veelkantie daarover heel stiekem van binnen wel een beetje boos om worden. Want daar waar ik, en met mij miljoenen andere mensen, een diep verlangen koester ooit weer gezond te zijn, zijn er dus mensen die alles in het werk stellen om juist ongezond te zijn. Helaas lijkt het iets dat op geen enkele wijze in het hoofd van desbetreffende personen te veranderen te zijn. Met andere woorden kunnen we het deze mensen eigenlijk niet eens kwalijk nemen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/22/een-gehandicapte-vrouw-in-een-gezond-lichaam/

Laat een reactie achter