«

»

apr 12 2014

Bericht afdrukken

Hallo Jumbo… Doei Jumbo! (update)



Helaas maakt supermarktketen Jumbo deze week een flink portie anti-reclame. Dit kwam nadat een ploegje jongeren in de Jumbo aan de Hendrik Jacobszstraat 9 in Amsterdam een pot wortelen van de plank stoten en een medewerker totaal los ging op de heertjes. Alhoewel het gedrag van deze Jumbo medewerker niet goed te praten is, en het straattaal accent van de medewerker hoogst irritant is, kunnen wij ons er wel best wel een beetje iets bij voorstellen.

Menige supermarkt wordt namelijk in de schoolpauzes belaagd door grote groepen scholieren die zich niet alleen buitengewoon vervelend gedragen, en inderdaad dingen omgooien, in supermarkten maar ook de boel leegroven. Heel veel supermarkten zien zich daardoor genoodzaakt om scholierenregels in te voeren of hen totaal te weigeren.

Nu zullen dit vast de braafste en best opgevoede scholieren zijn die een Jumbo supermarkt zich kan wensen, en waren ze vast niet van plan te stelen maar echt eerlijk van plan om met z'n zessen een zakje chips van 69 cent te kopen, maar dat neemt niet weg dat ze waarschijnlijk nummer tigduizend zijn die wat slopen. Of toch nog even de boel leegroven.

Update: Jumbo reageert netjes op het voorval met een excuus. Maar men stelt ook volkomen terecht dat men eerst onderzoek doet naar de aanleiding en dan pas haar maatregelen zal nemen. Want vrijwel niemand kan en wil geloven dat er niet het één en ander aan vooraf gegaan zal zijn. Terecht wordt ook in de commentaren opgemerkt dat de heertjes pas zijn gaan filmen toen de zaak geëscaleerd was. Wat er eventueel aan vooraf ging zien we uiteraard niet.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/12/hallo-jumbo-doei-jumbo/

Laat een reactie achter