«

»

apr 28 2014

Gristendom 2.0 – Heksen & Ketters wees gewaarschuwd!Nuts

Nou nou nou zeg… Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) komt vandaag met een schokkende onthulling! Jonge christenen worden steeds fundamentalistischer! Er is zelfs een nieuwe naam voor bedacht. Neo-fundamentalisten!

Jonge christenen hebben steeds vaker (zeer) behoudende opvattingen. Dat schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een onderzoek naar de kerkelijkheid van Nederlanders dat vandaag verschijnt. Het instituut munt zelfs een nieuwe term voor de orthodoxe christenjongere: de neofundamentalist.

Het is natuurlijk te verwachten dat bij het massaal krimpen van een geloofsgemeenschap als geheel de diehards overblijven. In dat opzicht mag het ons dan ook niet verbazen dat alleen nog hardcore christengekkies zich aangesproken voelen tot het christendom en hun waan ook met meer ‘dynamiek’ (niet te vergissen met dynamiet, want dat zijn dan weer moslims) verdedigen. Op zichzelf is dit dus geen negatieve maar juist een positieve ontwikkeling.

Bijna de helft van de kerkgangers tussen de 17 en 30 jaar is van mening dat je je aan alle voorschriften van je kerk hebt te houden. Ter vergelijking: twintig jaar geleden vond dat slechts een op de vijf jonge christenen.

Ondertussen gaat de ontkerkelijking onverminderd door en worden de mensen gemiddeld genomen minder religieus.

Van alle honderd Nederlanders geloven er 22 zonder meer in God. Een bijna even grote groep noemt zich atheïst. De rest, meer dan de helft, bevindt zich daar ergens tussenin – de agnosten, ‘ietsisten’ en gelovigen met twijfels.

Verder kunnen we ons slechts afvragen waarom het SCP, en met name de media, dit als groot nieuws brengt. In wezen betekend dit niet veel meer dan dat christelijke jongeren nog harder op hun blote knietjes gaan bidden en hooguit, bij wijze van extremistische uiterste, stiekem en vooral indachtig nog meer ‘ongelovigen’ naar de hel wensen.

De kans dat jongeren met een christelijke gods delusion werkelijk problemen gaan veroorzaken en oude bijbelse wetten in eren gaan herstellen en overspelige vrouwen gaan stenigen en dergelijk is totaal afwezig. Dit in tegenstelling tot een andere religie die steeds meer vaste grond onder de voeten krijgt in Nederland, uiteraard de islam, waarbij ‘vrijheid blijheid’ helemaal niet zo vanzelfsprekend is en waarover wij ons wel degelijk zorgen moeten maken met het oog op de nabije toekomst. Daarover zullen we het SCP en Trouw dan weer niet snel zien rapporteren en berichten.

Het feit dat wij heel wat ‘home grown’ jihadisten op Nederlandse bodem rond hebben lopen is iets waar de media nauwelijks over bericht en waarover de politieke elite er liever het zwijgen toedoet. Nee, dan ‘neo-christen-fundamentalisten’! Dat schijnt pas een zorgelijke ontwikkeling te zijn! Voordat je het weet donderen ze indachtig weer heksen en ketters op de brandstapels mensen! Voordat je het weet gaan ze wel twee keer in de week naar de kerk!

Dat moeten we niet willen! Doe er wat aan!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/28/gristendom-2-0-heksen-ketters-wees-gewaarschuwd/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *