«

»

Mei 04 2014

Bericht afdrukken

4 mei 2014 – Vervolging & Vrijheid



Het artikel dat ik u vandaag wil voorschotelen is buitengewoon complex. Want waar ik u vandaag voor wil waarschuwen is dat een herhaling van hetgeen wij vandaag ge- en herdenken aanstonds is dankzij het feit dat u vergeten bent wat vervolging & vrijheid behelsd. Wij gaan richting een herhaling van 'de jaren '30'  maar nu in onze 'moderne' 21ste eeuw.

Heel veel mensen hebben gepoogd de Tweede Wereldoorlog en de holocaust die zich heeft voltrokken te duiden. Bepaald geen sinecuur. Zeker niet als het gaat om het uitleggen van de oorzaak en het gevolg. De oorzaak die genoemd wordt is steevast zaken als 'intolerantie', 'discriminatie' en 'racisme'. En alhoewel dit zeker en uiteindelijk de kern werd van wat zich voorgedaan heeft, met name jegens Joden, was dit eerder het gevolg in plaats van de oorzaak.

Adolf Hitler was een onooglijk onsympathiek mannetje met, om maar eens Nigel Farage te citeren, het charisma van een natte dweil en het voorkomen van een sjofele bankbediende. Het was een complex mannetje met nog veel meer complexen. Hij was permanent ziek zwak en misselijk. Een mannetje dat in zo ongeveer alles faalde in zijn leven. Om Adolf Hitler te zien als 'het monster' en de kwade genius en drijvende kracht achter de Tweede Wereldoorlog is feitelijk volstrekt bespottelijk. Dat is ook niet het geval. Hij had trawanten om zich heen die ieder tezamen de aanzet hebben gegeven tot de Tweede Wereldoorlog en hetgeen zich pas veel later in de oorlog ontwikkelde tot de holocaust ofwel het georganiseerde uitroeien van de Joden. Echter, het waren dusdanig incompetente kneuzen dat geen van hen individueel, bij wijze van spreken, 'de uitdaging van het openen van een conservenblik' had kunnen overwinnen.

Top Nazis

U moet het lijstje Top Nazi's maar eens doorlezen. De ene, Hermann Göring, had een 'verwonding van de edele delen' opgelopen tijdens de volkomen mislukte Bierkellerputch in 1923 en mede daardoor zwaar verslaafd aan morfine. Joseph Goebbels, een beetje de opper-kneus, had polio en een klompvoet en was in de Eerste Wereldoorlog afgekeurd voor militaire dienst en niet instaat een baan te vinden als schrijver en journalist. Als je alle Nazi kopstukken en hun jeugd en persoonlijke geschiedenis doorneemt dan blijken het stuk voor stuk mislukte mensen te zijn. Inclusief bastaard zoontje en verlegen stijve extreem preutse hark die zijn school niet afmaakten Adolf Hitler die last had van redeloze woedeaanvallen, een totaal gebrek aan empathie, initiatieven en concentratievermogen had, die werken een vies woord vond, die mislukte als kunstschilder, die mensen dood verveelde met zijn eindeloze monologen, die een levenslang ziek zwak en misselijk was (zowel fysieke alsook in mentale zin) en desalniettemin gezien wordt als zogenaamde strateeg en initiator van de Tweede Wereldoorlog, bleken het allemaal erg miezerige mannetjes te zijn.

Kortom, het was een clubje kneuzen waarmee je nog geen oorlog zou beginnen, laat staan dat je deze zou winnen.

Het waren ook zeker niet de Nazi's die de Tweede Wereldoorlog tot een 'succes', zoals deze zich in eerste instantie aan liet zien en als je hetgeen men in relatief korte tijd wist te bereiken qua het veroveren van territorium, maakten. Daar was een hele brede 'volkssteun' voor nodig. Mensen die in de wanhopen van de diepe economische crisisjaren in de jaren '30 van de vorige eeuw, hunkerde naar enige verlichting. Die diepe ressentimenten voelde voor de regering en overheid en het totale vertrouwen daarin was kwijtgeraakt. Een volk dat ook zocht naar een zondebok en dit, aangereikt door het Nazi-regime en haar vuige propaganda die het erg goed deed in de gematigde antisemitisme sfeer die destijds in geheel West Europa heerste, ook vonden. Dat 'vreemde rare aparte volkje', de Joden, hadden het gedaan!

Wat hadden de Joden gedaan? Eigenlijk helemaal niets. De Joden in Europa, Duitsland, Polen, Nederland, enzovoort, leefde een relatief teruggetrokken leven. Een beetje te vergelijken met zoals de eerste en tweede generatie Chinezen zich nu gedragen. Men had totaal geen bekeringsdrang, sterker nog... men zag liever niet dat niet-Joden zich tot het jodendom bekeerde, men eiste geen aparte behandeling op voor zichzelf en schikte zich zelfs in iedere absurde regel en naar iedere idiote wet, ze integreerde zover als het nodig was (leerde de taal en de gebruiken) op eigen initiatief, klampten aan bij de moderne cultuur die Europa rijk werd en was, ontwikkelde zich ondanks de hen opgelegde beperkingen tot een hoogst intellectueel volk, vele schafte zelfs joods-religieuze wetgevingen af die als stuitend ervaren werden en konden worden, liberaliseerde, emancipeerde en seculariseerde in hoog tempo, de (West) Europese en Joodse culturen mengde zich zelfs (waaraan we zo'n rijk uit het Jiddisch afkomstige vocabulaire aan overhielden), streden en stierven zelfs voor het Duitse 'vaderland' in de Eerste Wereldoorlog, kregen voorname posities in het Duitse parlement en het bedrijfsleven en waren niemand tot last of overlast. De Joden waren ook zeer ijverig en productief.

Samenvattend waren de Joden in het Europa van toen alles wat de moslims van nu niet zijn. Er was dus objectief totaal geen enkele reden om anti-Joods of anti-Judaïsme te zijn en Joden als 'allochtoon' volk in Europa aan te zien voor de zogenaamde 'vijand' dan wel een soort van bedreiging van de West Europese beschaving, cultuur en/ of economie.

Wat wel een enorme bedreiging vormde was de zogenaamde 'gelijkheidscultus'. Inderdaad, het volk 'strafte' de Joden af voor het niet voldoen aan het socialistische ideaal van de gelijkheid die juist in die tijd buitengewoon populair was in niet alleen Oost maar ook West Europa. De West Europese Joden waren niet, zoals de Nazi propaganda film 'Der Ewige Jude' beweerde ongeletterde religieuze dwazen en smeerkezen die als ratten in getto's in hun eigen modder en vuil leefde, maar juist hoog ontwikkelde en volwaardige deelnemers van de samenleving. Dat was ook wat de Nazi's zo hekelde. Voor de genoemde propaganda film moest men ook afreizen naar de Poolse getto's om daar zeer selectief en juist een aantal Joden in beeld te brengen die deels onder schrijnende armoede gebukt gingen, daardoor niet zelden een aantal tanden misten en er in het algemeen slecht verzorgd uitzagen en ongezond waren. Iets dat in schril contrast stond op het beeld dat veel West Europeanen van Joden hadden, namelijk als zeer succesvolle rijke mensen op voorname functies in de maatschappij, en wat juist weer veel wrevel opriep bij o.a. de Duitsers die zwaar te lijden hadden onder de consequenties van de Eerste Wereldoorlog en de diepe economische recessie waaronder de wereld gebukt ging. Iets wat anderzijds eveneens in 'Der Ewige Jude' in beeld gebracht werd als 'bewijs' van de geslepenheid van de Joden. Kortom, de Nazi's schiepen een totaal schizofreen propaganda beeld van 'het Europese Jodendom'.

Er werd, in het kort, een beeld geschapen van de Joden als monolithisch blok mensen met een gezamenlijk doel. De Poolse getto Joden zouden in werkelijkheid het 'karakter' en de 'modus operandi' van de Joden weergeven. 'Ratten' die zich via zwendel, sjoemelen en parasiteren op zouden werken tot belangrijke zakelijke en politieke 'pionnen' om vanuit die positie het zogenaamde 'gezamenlijke doel', namelijk 'wereldheerschappij' te verwezenlijken en zo te bevorderen.

Om volstrekt onbegrijpelijke redenen ging de propaganda er niet alleen in Duitsland maar ook in Nederland in als gods woord in een ouderling. Het mag geen geheim heten dat toenmalige Nederlandse politieke en ideologische elite wel oren hadden naar de 'economisch zo succesvolle politiek van Duitsland onder het Nazisme'. De Trouw spreekt hier, de slappe ruggengraat en houding van volk en regering, ook over in haar bevrijdingsnummer van 5 mei 1945.

Klik op de afbeeldingen voor een leesbaar exemplaar

 

Trouw 5 mei 1945 pag. 1 Trouw 5 mei 1945 pag. 2 Trouw 5 mei 1945 pag. 3 Trouw 5 mei 1945 pag. 4

De speciale aandacht gaat uit naar pagina 4 - Hard & Principieel. Het is namelijk een boodschap die wij, amper 70 jaar na dato, alweer glad vergeten zijn. Sterker nog, deze boodschap werd al 20 jaar na deze historische woorden vergeten.

Als we al één constatering moeten trekken is dat ons volk, en zeker onze politieke voorgangers, alles behalve hard en principieel optreden tegen alles dat onze volksaard, onze democratie, onze soevereiniteit en onze vrijheid bedreigd. Of wij het nu hebben over de islamitische mores of het volstrekt ondemocratische dictatoriaat van de EU, de houding van politici en het gezapige Nederlandse en Europese volk worden gekenmerkt door grote passiviteit en/ of zelfs het zeer actief bevorderen van de religieuze, ideologische en politieke agenda's van genoemde religieuze, ideologische en politieke entiteiten. De gevolgen hiervan worden met de dag overal om ons heen steeds zichtbaarder en voelbaarder.

Onze democratie is niet veel meer dan een wassen neus. Eens in de zoveel jaar mogen wij op komen draven om ons stemrecht te vervullen. Wat wij ervoor terugkrijgen is altijd wat wij niet willen of niet zouden moeten willen. Het is decennia in en uit dezelfde politieke ideologische elite die ons feitelijk hetzelfde voorschotelt onder dezelfde noemers. Eerst het zuur en dan het zoet. Echter, het zoet wordt ons meer en meer onthouden. Onze regering is niet meer of minder dan de marionette van Brussel die ten taak heeft kost wat het kost en met grote verliezen op culturele, financiële, ethische, etnische en moreel vlakken het erdoor drukken van een aan de voormalige Sovjet Unie gelijkende gecentraliseerde volstrekt ondemocratische en zich steeds totalitairder manifesterende megalomane EUSSR macht.

Onze eigenheid en vrijheid wordt bedreigd door de import van steeds meer vreemdelingen in ieder opzicht die een haaks op onze moderniteit, eigenheid, verworvenheden en mores staande ideologie, cultuur en religie aanhangen. Een islamitische cultuur met minstens zulke barbaarse trekken en dogma's als het Nazisme destijds kenmerkten, die niet wenst te geloven in vrijheid, gelijkheid van man, vrouw, homo en Jood. Die een agenda heeft die intrinsiek tot dominantie en overheersing gedreven is en deze keer niet alleen homo's en Joden tot sub-mensen wil maken maar een ieder die zich weigert te onderwerpen aan hun 'principes' wenst te verdringen, te verdrukken en te onderwerpen.

Ondertussen worden wij zoet gehouden met woorden die een onbeperkte tolerantie prediken. Die stellen dat wij onze principes ondergeschikt moeten maken aan die van de 'nieuwkomers' omdat onze cultuur en principes evenwaardig zouden zijn aan 'hun' cultuur en principes. Die het voor doen komen alsof het wederom 'ongelijkheid' in sociaal, maatschappelijk en economisch opzicht zou zijn dat de 'nieuwkomers' zouden drijven tot hetgeen men doet. Dat het virulente en walgelijke aan het Nazisme gelijkende en op punten zelfs overtreffende antisemitisme te verklaren zou zijn door spanningen tussen Joden en moslims elders in de wereld. Vervolgens worden deze 'nieuwkomers' in alle opzichten gefaciliteerd en ten diensten gestaan door onze politieke ideologische elite. Tot in het absurde aan toe.

Winston Churchill over de islamHet is nu anno 2014. Gruwelijk antisemitisme is weer net zo levend als in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Onze economie staat wederom en al jaren onder grote druk. Onze leefomstandigheden in zowel financieel opzicht alsook voor wat betreft onze vrijheden in ieder opzicht wordt met de dag nijpender en schrijnender. En alles dat u als volk doet is hen die zich manifesteren als boodschappers van het slechte nieuws, als verkondigers van de rampspoed die ons staat te wachten, verketteren en wegzetten als zouden het racisten, xenofoben en lijdende aan een mysterieuze geestesaandoening met de naam 'islamofobie' zijn. Zelfs het citeren van Winston Churchill's woorden en wijsheden over de islam kan je in Europa, Engeland in dit geval, tegenwoordig als 'belediging' en 'discriminatie van islamieten opgevat worden en mogelijk zelfs een straf opleveren.

Als u vanavond om klokslag 20.00 uur ge- en herdenkt, denkt u dan nog eens aan de woorden die ik deze middag voor u optekende. Denkt u dan nog eens hoe het toch allemaal zover heeft kunnen komen. En denkt u dan vooral aan de woorden in het bevrijdingsissue van de toen illegale verzetskrant Trouw. Laat uw gedachten eens gaan over welke luiheid, gemakzucht en passiviteit u wederom vertoond terwijl alles waarin wij geloven en alles waar wij voor staan wordt bedreigd in ieder denkbaar opzicht. Vraagt u zich eens af of wij niet wederom in een jaren '30-achtig scenario zijn terechtgekomen omdat wij niet waakzaam zijn. Omdat wij wederom niet hard en principieel wensen, kunnen of durven te zijn. Ondertussen, terwijl u zich onledig houdt met het massaal doen van aangiften tegen mensen als Geert Wilders, gaat het onteigenen van onze democratische rechten en vrijheden en het delegeren van onze soevereiniteit als land naar het Europese politbureau gewoon door en neemt de islamisering van heel West Europa een geweldige spurt.

Denkt u deze 4e mei nou eens werkelijk na over onze vrijheid nu en in de nabije toekomst in plaats van het verder gedachteloos en netjes volbrengen van een jaarlijkse en beleefde plichtpleging! Al is het maar voor slechts 2 minuten!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/04/4-mei-2014-vervolging-vrijheid/

Laat een reactie achter