«

»

jul 20 2014

Bericht afdrukken

Plaats deze gratis banner als blijk van support voor Israël



Kopieer onderstaande HTML (website) of BBcode (forum of Bulletin Board) en plak deze in een bijvoorbeeld (sidebar) Widget of in het onderschrift van uw profiel op een forum of Bulletin Board. Laat zien dat u achter Israël staat en steun Israël moreel in deze tijd van anti-Israël zo niet antisemitische propaganda vanuit de media en de islamitische wereld!

Important!

HTML Code

<a href="http://veelkantie.nl/blog/2014/07/20/plaats-deze-gratis-banner-als-blijk-van-support-voor-israel/" target="_blank"><img width="170" height="230" src="http://veelkantie.nl/wp-content/uploads/2014/07/STAND-WITH-ISRAEL.png" border="0"></a>

Important!

BBCode

[url=http://veelkantie.nl/blog/2014/07/20/plaats-deze-gratis-banner-als-blijk-van-support-voor-israel/][img]http://veelkantie.nl/wp-content/uploads/2014/07/STAND-WITH-ISRAEL-170x230.png[/img][/url]

 Een reactie als en waar u de banner geplaatst heeft stellen wij erg op prijs.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/07/20/plaats-deze-gratis-banner-als-blijk-van-support-voor-israel/

17 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Saskia

    Ik hoop dat je dit dus echt niet meent.Je zou beter moeten weten.;(

    1. Meneer Veelkantie

      Hallo Saskia,

      Ik zou zeggen, lees eens wat meer van de recente artikelen op deze site. Zaken zijn zelden zoals ze door de media voorgesteld worden. Helaas trappen heel veel mensen nog in de propaganda van de media en trekken vervolgens met dit verwrongen beeld, in dit geval over Israël, haar existentiële strijd en haar intenties, ten strijden. Ik zou dus tegen jou kunnen zeggen ‘je zou beter kunnen weten’ als je maar de moeite zou nemen om je nou eens echt in de zaken te verdiepen en je niet zou laten misleiden door de goedkope emotionele propagandistische leugens die de media op dagelijkse basis produceert. Heb je voldoende kennis van zaken dan wil ik altijd graag met je spreken. Maar zoals gezegd op basis van kennis. Niet op basis van propagandaleugens.

  2. Jeroen

    Wal-ge-lijk, en ja ik heb mij in de zaken verdiept en er de nodige kennis over opgedaan meneer Veelkantie ;).

    1. Meneer Veelkantie

      Jeroen,

      Kennelijk toch niet, anders had je het niet walgelijk maar vooral volkomen terecht en hoogst noodzakelijk gevonden.

    2. Jeroen

      Jups, 57 jaar aan een stuk een gebied illegaal bezetten is hoogst noodzakelijk en volkomen terecht, volledig mee eens :)!

    3. Meneer Veelkantie

      Jeroen,

      Het zal je ontgaan zijn, maar de Gazastrook is niet bezet. Sterker nog, Israël heeft de barrage Hamas raketten te danken aan het feit dat men de Gazastrook in 2005 heeft overgedragen aan de ‘Palestijnen’ in een ‘land voor vrede’ voorstel. De dagelijkse terreur, nu al ergens tussen de 14.000 en 20.000 raketten op Israëlische burgerdoelen, was het antwoord van Hamas.

      Als de ‘Palestijnen’ zich ontdoen van Hamas en de terreur stopt dan is er vrede, vrijheid en blijheid aan beide kanten. Dan zal Israël geen enkele interventie doen in de Gazastrook.

  3. Kees

    Israel heeft volgens mij de “barrage” (stelt uiteindelijk geen fuck voor) te danken aan hun eigen gedrag en beperkingen die zij opstellen mbt oa de gaza. Het land is laat toegevoegd als gast in een gebied waar het cultureel gezien niet thuis hoort en ook niet past. Door hun eigen onredelijkheid en dan nog gesteund (vooral in het verleden) door de machtige mogendheden is het land geworden voor wat het nu is: een arrogante jodenzooi.

    Als israel nooit was gesteund door de westerse landen had het land allang niet meer bestaan en dan hadden de joden nu misschien … een eigen plekje ergens bij rusland … al betwijfel ik of ze daar dan nu nog gezeten hadden… Het is een beetje omgekeerde geschiedenis: het etterende geloof jodendom en daarmee hun eigen land genaamd Israel is eigenlijk nooit gewenst geweest, al in de tijd van de romeinen. Maar nu zijn zij degenen die van zich af kunnen slaan en nemen daar dankbaar gebruik van. Het is dat de palestino’s er nu zitten maar was het nederland dan waren de nederlanders het spreekwoordelijke (joden)haasje, waarschijnlijk behoorlijk well-done.

    1. Meneer Veelkantie

      Kees,

      Ik denk dat jouw taalgebruik wel verraad uit welke hoek de wind waait. Het brengt een hele vieze dikke bruine walm met zich mee.

    2. Kees

      Ik heb inderdaad een schijthekel aan religie’s en dan vooral van die landen zoals de joodse staat israel of een of ander moslimkalifaat. Ik snap dan ook niet waarom iemand die zegt tegen alle vormen van reli-extremisme te zijn het opneemt voor een land als israel.

    3. Meneer Veelkantie

      Kees,

      Dat is niet zo ingewikkeld.

      Om te beginnen is het idee dat Israël een Joodse staat in religieuze zin is één van de vele maar wel een hele voorname propaganda leugens die in het hele debat over Israël gepropt is. Zie hier een al eerder geplaatste toelichting op deze onzin. Israël is een seculiere staat. Altijd al zo geweest sinds de oprichting in 1948.

      Maar zelfs dan. Al zou Israël een religieuze entiteit zijn, hetgeen het niet is, dan nog heeft geen enkele andere wel degelijk religieuze entiteit (ofwel de omringende islamitische landen) het recht op basis van haar sprookjesboek en dus religieuze redenen Israël en haar inwoners van de wereldkaart te vegen.

      Het zou goed zijn dat, als je deel wilt nemen aan een discussie, je toch minstens de meest basale historische feiten kent. Anders krijg je zo’n reactie als dat van jou waarin aaneengeschakelde propaganda voor feiten worden aangezien.

    4. Kees

      Waar haal je vandaan dat het propaganda is? Zelfs israel noemt zichzelf “de joodse staat”. Het is makkelijk om alles af te doen als propaganda. Sinds de oprichting van de zionistische beweging verhuisde een steeds groter deel van de Joodse wereldbevolking naar Israël. In 2000 woonde ongeveer 40% van alle Joden in Israël. En dat is weer terug te vinden in de politiek aldaar.

      Ofwel, je reactie heeft inhoudelijk veel weg van dat ene mesje van Hitchen. Leg uit waarom het propaganda is en dan niet omdat het zo is. ZO moeilijk kan dat niet zijn, maar je gebruikt erg erg erg vaak de term propaganda maar komt niet aan met verdere argumentering of logica. Wie weet ben je zelf in de joodse propaganda getrapt…misschien ikzelf ook in de…ach, ik ben ook niet pro palestino’s dus..?…Maar met een Chartam overtuig je me niet, vooral als het eigen schrijfsel is.

    5. Meneer Veelkantie

      Kees,

      Jood is een etniciteit. Israël is een Joodse staat omdat de autochtone bevolking voor het grootste deel de Joodse etniciteit hebben. Het is ook volstrekt logisch dat de grootste bevolkingsgroep, ofwel de Joden, het meeste te vertellen hebben in Israël. Dus vreemd is het niet dat dit terug te zien is in de politiek aldaar.

      Ik weet het niet beste Kees, maar dit leek me dermate voor de hand liggend, dat een toelichting volstrekt overbodig zou moeten zijn.

    6. Kees

      Mee eens en die toelichting was ook niet nodig, de vraag blijft … wat was DE reden om de staat Israel te laten ontstaan na WO2? Was het gewoon voor de leuk, een nieuw land stichtten en maar kijken wie er komen wonen? Of is er doelgericht een plan gemaakt om een soort judistan op te richtten waar dan vanzelfsprekend de joden de meerderheid hebben?

    7. Meneer Veelkantie

      Kees,

      Het zionisme, waaruit uiteindelijk de staat Israël is ontstaan, bestond al ver voor de tweede wereldoorlog. De Joden hebben duizenden jaren in ballingschap geleefd en later in de geschiedenis spreken we over Joden in de diaspora. Ofwel de versnippering van het Joodse volk over uiteindelijk de hele wereld. Daarbij kwam dat Joden, in de landen waarnaar men emigreerde, in de regel een soort van tweederangs burgers waren en geconfronteerd werden met discriminatie, vervolging en pogroms. Daaruit ontstond een verlangen naar een Joods thuisland. Waar dan ook in de wereld.

      Het zionisme zoals wij dat nu kennen ontstond eigenlijk al in de Romeinse tijd ten gevolge van de opstand van Sjimon bar Kochba (132 tot 136 huidige jaartelling). De recente dieptepunten zoals natuurlijk de vervolgingen in o.a. Oost Europa en natuurlijk de holocaust verhevigde dit verlangen. Theodor Herzl, hetgeen overigens een nagenoeg atheïstische Jood was) gaf uiteindelijk de laatste aanzet tot het vormen en vinden van een eigen thuisland. Diverse landen als vestigingsland om een eigen staat op te richten passeerde de revue. Uiteindelijk werd het, mede mogelijk gemaakt door de Britten die het mandaat hadden maar ook door de internationale gemeenschap omdat deze eveneens zoekende waren naar een oplossing voor het ‘Joodse vraagstuk’, het zogenaamde ‘Palestina’ vanwege de Joods historische roots met de regio.

      Dat was ook geen enkel probleem. In tegenstelling tot de suggestie die tegenwoordig opgeworpen wordt was ‘Palestina’ geen land, maar een grote desolate dorre moerassige regio waar praktisch geen hond wilde of kon wonen. Er woonde naar de ruimste schattingen circa 800.000 mensen. In 1914 telde ‘Palestina’ circa 650.000 moslims, 80.000 christenen en 60.000 joden. In bijvoorbeeld Jeruzalem was veruit het merendeel Joods. Door de vervolging in o.a. Europa emigreerde er wel steeds meer Joden naar de regio. Maar van het stelen van land was er geen spraken. Er werd keurig land aangekocht door de Joden van de Arabieren. Er was dus ruimte zat en aanvankelijk wilde de Joden daar gewoon vredig samenleven met de Arabieren.

      Was het niet dat de moslims om pan-islamistische redenen (lees: de islam leert dat de Joden de vijanden van Mohammed waren en uitgeroeid moesten worden) aan de lopende band Joden vermoorden en zelfs met de nazi’s collaboreerde om dit doel te bereiken in Europa en daarna (althans dat was het plan was het niet dat de nazi’s in Europa verslagen werden) in het Midden Oosten.

      Toen de Joden ter zelfbescherming de staat Israël uitriepen werden de Joden de oorlog verklaard door de omliggende islamitische landen en werden de Joden massaal aangevallen. De Joden lieten zich zo kort na de holocaust echter niet nogmaals een uitroei poging welgevallen en hakten de moslims in de pan. Een heus huzarenstukje. En dat deden de Joden van inmiddels de staat Israël nogmaals in 1967 en veroverde daarbij ook nog eens land op de agressors. land dat formeel volgens oorlogsrecht nu aan Israël toebehoorde. Was het niet dat Israël graag de veroverde gebieden terug wilde geven in ruil voor erkenning van de staat Israël en vrede. De meeste landen wilde dit echter niet om diverse strategische redenen.

      Want deze keer speelde de moslims een heel doortrapt spelletje. Dezelfde collaborateurs met de nazi’s toverde opeens een zogenaamd volk uit hun hoge hoed. Dat zogenaamde volk, dat voorheen nooit bestaan heeft en feitelijk nog steeds niet bestaat, kennen we tegenwoordig als ‘de Palestijnen’. Deze zogenaamde ‘Palestijnen’ deden als zogenaamd volk aanspraak op het grondgebied dat Israël op de agressors veroverde. Het zou zogenaamd hun land zijn geweest. En dat was zogenaamd ‘gestolen’ dan wel ‘bezet’ door Israël.

      De linkse krachten in Europa hadden eindelijk een zogenaamde, alhoewel kunstmatig gecreëerde, ‘underdog’ gevonden als legitimering van hun antisemitisme. Opeens was Israël niet meer de underdog tegenover o.a. Egypte, Syrië, Jordanië met hun miljoenen manschappen en tien- zo niet honderdduizenden import jihadisten vanuit de hele wereld, maar de zogenaamde ‘onderdrukker’ en ‘bezetter’ van ‘het (in feite fictieve) Palestijnse volk’.

      De rest is geschiedenis. De collaborateurs met de nazi’s hebben nooit hun religieuze doelen aangepast en hebben nog steeds als primaire doel om de Joden uit te roeien. Om te beginnen de Joden van Israël. Desnoods, en zoals te doen gebruikelijk, over de ruggen van hun eigen zogenaamde ‘Palestijnse broeders & zusters. En zoals je in de afgelopen weken hebt kunnen zien steunen heel veel moslims, ook in Europa, dit doel. En dat is, samengevat en in een notendop, de reden waarom ik Israël steun.

  4. Emma Giulia

    hier reageren? alles wat je zegt is anti-semitisme, zelfs na het vermoorden van duizenden kinderen is kritiek =antisemitisme, ik kan dat woord niet meer horne. het zielligheidsfactor raakt eindelijk een beetje uit god zij dank, moordenaars=antisemitisme landjepik=antismitisme. iemand wordt gepest, toevallig een jood dan KAN het niet dat het w.s een aso is nee dat is direct…. ja goed geraden, ga lekker door met moorden, staat in jullie bijbel toch? doodt iedere niet-jood? what goes around etc jullie krijgen wat je verdient, slecht gedrag wordt afgestraft. kindermoordenaars en NETANYAHU IS EEN OORLOGSMISDADIGER.

  5. Emma Giulia

    zal niet neergezet worden

    1. Meneer Veelkantie

      Hallo Emma Giuia,

      Je vergist je alweer. Je bent zo gedreven om te laten zien hoe dom en kortzichtig je bent… wie ben ik dan om je in de weg te staan ;)

Laat een reactie achter