Morgen het BBQ jaar weer traditioneel openen met een overdosis Spareribs. Ja echte spareribs en niet van die dunne babyback- dan wel lende- ofwel loinribs, maar van die dikke moddervette echte Spareribs van bijna 800 gram per stuk. En dat maal 5 keer. Morgenmiddag 4,5 tot 5 uurtjes Low & Slow garen en roken en dan is het weer smullen geblazen!
mei 18 2014
Meneer Veelkantie verklaard het BBQ Seizoen voor geopend! (Plus Foto Updates!)
Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/18/meneer-veelkantie-verklaard-het-bbq-seizoen-voor-geopend/
6 reacties
Naar het reactie formulier ↓
Tom
17 mei 2014 om 6:50 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Sorry,maar we konden niet meer wachten en waren al begonnen.
Tom
17 mei 2014 om 7:09 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Gelukkig
Schillewaert Frank
19 mei 2014 om 3:53 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Ik volg wel in gedachte; maar op de foto’s zie ik dat je varkensribbetjes verbrand zijn. Als het vlees bruin gebakken is; is dat perfect. Zwart is er over en daarbij niet gezond. Om dit kleur te bekomen laat je de ribbetjes langzaam klaar bakken op de b.b.q. en op veilige afstand van je vuur. op het laatst van de bakperiode mag het vlees dichter bij het gloei van de houtskool. Om geen misverstanden te krijgen, moet bij de start eerst het vlees toeschroeien.
Ik wens jullie veel succes bij warme zomerdagen of avonden.
Frank
Meneer Veelkantie
19 mei 2014 om 4:18 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Frank,
Ik had ze inderdaad iets donkerder dan normaal, op de foto lijkt het nog donkerder dan ze waren, maar verbrand waren ze zeker niet. Ze waren lekker mals. Kreeg van moeder de vrouw en dochterlief een 8 (want ik had het inderdaad wel eens beter gedaan) en van mezelf toch altijd nog een 7
Een kleine 70 tot 80 cm vanaf het vuur… lijkt dat je ver genoeg… op mijn Amerikaanse XXL 21 inch smoker BBQ
Het vlees eerst ‘dichtschroeien’ is overigens het domste wat je kunt doen. Vlees is spierweefsel en door het schroeien verkrampt dit en zal nooit meer lekker mals worden.
Rob
25 mei 2014 om 5:38 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Ziet eruit als een dry rub………..verklap eens welke??
Gr Rob
Meneer Veelkantie
26 mei 2014 om 1:56 am (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Rob,
Gewoon een prefabje van Badia. Maar wel een hele lekkere (compleet seasoning)