«

»

mei 18 2014

Bericht afdrukken

Meneer Veelkantie verklaard het BBQ Seizoen voor geopend! (Plus Foto Updates!)



Morgen het BBQ jaar weer traditioneel openen met een overdosis Spareribs. Ja echte spareribs en niet van die dunne babyback- dan wel lende- ofwel loinribs, maar van die dikke moddervette echte Spareribs van bijna 800 gram per stuk. En dat maal 5 keer. Morgenmiddag 4,5 tot 5 uurtjes Low & Slow garen en roken en dan is het weer smullen geblazen!4 kg Spareribs

En we zijn (13.30 uur) onderweg!

We zijn onderweg (13.30 uur)

13.30 uur - De Spareribs liggen op de Smoker

Na 1,5 uur Low & Slow garen en roken (15.00 uur)

Lekker kleurtje na 1,5 uur Low en Slow garen en roken

Lekker kleurtje na 1,5 uur Low en Slow garen en roken

Tussendoor (15.45 uur) foto

Tussendoor (15.45 uur) foto

Even een Tussendoor (15.45 uur) foto

Het einde is in zicht (17.00 uur)

In de folie met flink wat olijfolie om door te garen

In de folie met flink wat olijfolie om door te garen

De ribben in de folie en olijfolie mogen nog circa 45 minuten

De ribben in de folie en olijfolie mogen nog circa 45 minuten

Etenstijd (18.15 uur)

Eet smakelijk

Eet smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/18/meneer-veelkantie-verklaard-het-bbq-seizoen-voor-geopend/

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Tom

    Sorry,maar we konden niet meer wachten en waren al begonnen.

  2. Tom

    Gelukkig

  3. Schillewaert Frank

    Ik volg wel in gedachte; maar op de foto’s zie ik dat je varkensribbetjes verbrand zijn. Als het vlees bruin gebakken is; is dat perfect. Zwart is er over en daarbij niet gezond. Om dit kleur te bekomen laat je de ribbetjes langzaam klaar bakken op de b.b.q. en op veilige afstand van je vuur. op het laatst van de bakperiode mag het vlees dichter bij het gloei van de houtskool. Om geen misverstanden te krijgen, moet bij de start eerst het vlees toeschroeien.
    Ik wens jullie veel succes bij warme zomerdagen of avonden.
    Frank

    1. Meneer Veelkantie

      Frank,

      Ik had ze inderdaad iets donkerder dan normaal, op de foto lijkt het nog donkerder dan ze waren, maar verbrand waren ze zeker niet. Ze waren lekker mals. Kreeg van moeder de vrouw en dochterlief een 8 (want ik had het inderdaad wel eens beter gedaan) en van mezelf toch altijd nog een 7 ;)

      Een kleine 70 tot 80 cm vanaf het vuur… lijkt dat je ver genoeg… op mijn Amerikaanse XXL 21 inch smoker BBQ ;)

      Het vlees eerst ‘dichtschroeien’ is overigens het domste wat je kunt doen. Vlees is spierweefsel en door het schroeien verkrampt dit en zal nooit meer lekker mals worden.

  4. Rob

    Ziet eruit als een dry rub………..verklap eens welke??
    Gr Rob

    1. Meneer Veelkantie

      Rob,

      Gewoon een prefabje van Badia. Maar wel een hele lekkere (compleet seasoning) ;)

Laat een reactie achter