«

»

nov 12 2016

Mexicaanse Kapsalon – Peluquería Mexicana

eet-smakelijk

Wie eet het nou niet, de zogenaamde ‘Kapsalon’ van de Turkse Dönor Tent? U kent het wel, een zilverkleurig folie bakje met slappe patat, döner, sla, knoflooksaus en kaas erop. Best lekker op z’n tijd maar om nou te zeggen dat dit echt heel lekker smakelijk is… Nee, helemaal wild worden wij er in ieder geval niet van. En u naar alle waarschijnlijkheid ook niet.

In dat geval hebben wij een veel smakelijkere variant voor u bedacht! Namelijk een Peluquería Mexicana! Ofwel, grofweg de Spaanse vertaling van Mexicaanse Kapsalon. En neemt u van ons aan… die is een enorm stuk smakelijker!

De bereidingswijze is even eenvoudig als het maken van de Turkse Kapsalon. Misschien wel nog eenvoudiger. En het grote voordeel is dat u onze Mexicaanse Kapsalon gewoon zelf thuis kunt maken. U heeft immers geen Döner Spit nodig, u hoeft de frituur niet aan te slingeren met alle stank van dien, en het is vrijwel zeker nog een stuk gezonder ook! Alhoewel, eerlijkheidshalve moeten wij wel stellen dat het een caloriebom is. Maar ach, wie zonder zonde is… is saai!Laat ons u niet langer ophouden want het water loopt u ondertussen vast al in de mond! Dus… Hier de benodigdheden!

Benodigdheden (genoeg voor 3 tot 4 personen)

 • 500 gram gehakt

 • 1 IJsbergsla (of gewoon een zak uit de koeling)

 • 1 Rode Paprika

 • 1 Zakje Gerookte Spekjes

 • 1 Zak Nachochips

 • 3 Theelepels (of zoveel als u wil) Gesneden Knoflook

 • 2 Theelepels (of zoveel als u wil) Sambal Oelek

 • 1 Pakje met Plakjes Cheddar Kaas

 • Cajun Kruiden

 • Een Flesje Knoflooksaus (wij raden de Griekse of Turkse Knoflooksaus van Yildriz aan)

De Bereidingswijze

De bereidingswijze kunnen wij natuurlijk in detail omschrijven, en dat zullen wij natuurlijk eveneens doen, maar beelden spreken veel meer tot de verbeelding. Dus naast de tekst (onder de afbeeldingen) zullen wij u ook het nodige beeldmateriaal bieden. Laat ons beginnen met de bereiding van de ‘vulling’. Ofwel, we mikken gewoon alles bij elkaar!

rundergehakt-paprika-spekjes-kruiden-ijsbergsla-en-nachochips

 • Zet de oven aan en laat deze voorverwarmen op circa 180 tot 200 graden Celsius
 • Fruit even kort in een klein scheutje olijfolie de Sambal en de gesneden Knoflook
 • Voeg hieraan iets meer dan een half zakje Gerookte Spekjes aan toe en gaar deze langzaam
 • Voeg hieraan het Rundergehakt toe en rul dit op een rustig vuurtje tot het nagenoeg gaar is
 • Voeg nu de in korte reepjes gesneden Paprika toe en roer de boel nog eens goed door
 • Als het Rundergehakt goed gaar is dan is het tijd om een handje of drieIJsbergsla toe te voegen
 • Begint de Paprika al mooi zacht te worden dan versnipperd u 1/3 van de zak Nachochips erdoor
 • Breng nu het mengsel op smaak met de Cajun Kruiden en laat het vocht in het gerecht inkoken

Hatsikidee, u bent al bijna klaar! Nu is het alleen nog een kwestie van alles in de ovenschaal doen!

ijsbergsla-onderin-de-ovenschaalDoe wat van de IJsbergsla onderin de met Olijfolie ingevette Ovenschaal

gehaktmengsel-op-de-ijsbergsla

Schep daar het volledige Gehaktmengsel Bovenop en strijkt dit wat glad

nachochips-op-het-gehaktmengsel

Plaats op het Gehaktmengsel een lekker laag Nachochips

knoflooksaus-op-de-nachochips

Breng nu op de Nachochips een lekkere laag Knoflooksaus aan

cheddarkaas-bovenop-het-mengsel

Verdeel de Plakjes Cheddar Kaas over de Nachochips

Nu is het een kwestie van de Ovenschaal in de over schuiven en wachten tot de Cheddar Kaas laag goed gesmolten is. Dat kan even een kwartiertje, misschien iets langer, duren. Laat echter de Cheddar Kaas niet aanbranden of te ver bakken want dan wordt de kaas zo hier en daar hard! Heeft u deze missie volbracht dan heeft u onderstaande resultaat.

mexicaanse-kapsalon-na-afbakken

Nu kunt u de inhoud van de Ovenschaal verdelen over drie tot vier borden en het lekker zo oppeuzelen. Maar u kunt het ook eten met bijvoorbeeld een flink stuk Spaanse Aardappeltortilla (Tortilla de Papas) zols wij deden. Er is nog een derde optie. U kunt ook de de Mexicaanse Kapsalon in Zachte Tortilla’s wikkelen en zo opeten. En misschien heeft u wel een hele andere variant in uw gedachten? Die keuze is gewoon aan u… Hoe u het ook doet… Geniet er van! ♥

eet-smakelijkPermanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2016/11/12/mexicaanse-kapsalon-peluqueria-mexicana/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *