Kiprollade, krieltjes met groenten en spekjes en sperziebonen
We hadden vandaag weer mazzel. Bij Albert Heijn waren was de kiprollade in de aanbieding. Twee stuks van tezamen 1,2 kilogram voor nog geen 5 euro. Wat wil een mens nog meer…
Daarnaast hadden we nog wat krieltjes, jazeker ook in de aanbieding, liggen. Dat combineerde we met de paprika en de champignons die we nog hadden liggen. Eveneens deden we daar wat uit en uitgebakken spekjes bij. Om de vingers bij op te eten, zo lekker.
De kiprollade hebben we laten garen in de oven. Maar niet voordat ik deze even aanbraden in ruim boter in de pan.
Nu dat de rollades rondom aangebraden waren legden we deze in een braadslede en goten daar de bakboter overheen.
De braadslede met de rollades schoof ik zo de oven in om bij circa 180 graden Celsius in 50 minuten helemaal gaar te worden. Ik draaide ze om iedere pak 'm beet 20 minuten even om.
Ondertussen sneden wij de ingrediënten voor bij de krieltjes en bakte ik de krieltjes een beetje aan. De krieltjes bracht ik op smaak met een pepermelange uit de molen en wat zeezout uit de molen.
Één voor één voegde in de andere ingrediënten, de ui, de champignons, de paprika en de spekjes toe.
Na een minuut of 25 in de baktijd van de kiprollades zetten we ook de sperzieboontjes op. Het duurt immers nog wel even voordat het water eenmaal aan de kook is.
Eenmaal gaar gooide we er nog even een klontje roomboter bij voor de smaak en smeuïgheid.
Ondertussen was de kiprollade klaar. Dus tijd om ze uit hun 'net panty' te knippen en eens aan te snijden om te zien of de boel mooi gaar is vanbinnen.
En mooi gaar waren ze vanbinnen! En nog heerlijk sappig en mals ook. Dus tijd om de boel aan te snijden en op te dienen.
Nog maar even een beetje een close-up, want man wat ziet dat er heerlijk uit!
De hoogste tijd om te gaan eten!
Uiteraard hielden we nog kiprollade over, want zelfs wij kregen geen 1,2 kilogram op. Maar dat is dan ook helemaal niet erg. Want morgen eten we voor de lunch 'kipburgers'.
Ofwel een dikke plak van deze kiprollade even met een beetje boter om en om in de pan, een wit bolletje even lichtjes aan de binnenkant roosteren, misschien even een blaadje sla op de onderste helft van het bolletje, licht gebakken plak kiprollade erop, beetje saus er bovenop, bolletje sluiten en smullen maar!
En misschien is dat ook wel wat we aankomende zaterdag voor avondeten gaan eten. Kiprollade burgers… Mocht dat zo zijn dan maak ik er zeker nog een paar foto's van en zal deze op Veelkantie publiceren.
We hebben werkelijk geweldig gegeten. De kiprollade was zo lekker als deze eruit ziet. Ook de sperzieboontjes waren heerlijk en de krieltjes met toevoegingen maakte het helemaal af. Verrukkelijk!
En dat is ook wat ik voor u wens. Eet vooral verrukkelijk…
Geef een reactie