Vroeg in de avond plaatste ik op deze plek de foto links met de vraag 'Maar wat gaat het worden?'. En ik moet zeggen, deze keer was het niet heel erg moeilijk, en diverse reacties zaten wel heel dicht in de buurt. Was het niet dat het meer was dan alleen een 'aardappelgratin met een kerrie sausje dat ook nog in de oven moest'.
Het was een beetje een experimentje! Maar laat me u niet langer in spanning houden. Want het werd een...
Kerrie Aardappel Chinese Kool MeatLoaf Gratin schotel!
En nee, dat was niet alleen qua titel een hele mond vol. Het bleek relatief machtige maaltijd te worden. Maar daardoor zeker niet minder lekker. Beslist een aanrader om eens te fabriceren. U zult er van smullen zoals wij ook deden. En hieronder uiteraard het hoe, wat en waar.
[print_this]
Kerrie Aardappel Chinese Kool MeatLoaf Gratin schotel!
Deze ingrediënten zouden u inderdaad best wel eens redelijk bekend voor kunnen komen. Het zijn namelijk nagenoeg dezelfde ingrediënten als het Indisch Frikadel Pannetje van lezer en Veelkantie lid Fort. Niet helemaal want we willen dat het mengsel en het uiteindelijke resultaat wat steviger uitpakt.
Ingrediënten voor het gehaktmengsel:
- 500 gram rundergehakt
- 3 eieren
- 8 el. ketjap
- Snufje peper en zout(naar smaak)
- 2 blokjes runderbouillon (verkruimelen of oplossen in de warme melk)
- 1 flinke kop paneermeel
- 1/2 kopje melk
Bereiding van het gehaktmengsel:
U mengt de ingrediënten flink goed door elkaar en vult daarmee de bodem van een flinke ovenschaal.
Chinese Kool:
U neemt nu een hele Chinese Kool en maakt hier reepjes van. Vervolgens doet u deze in een hapjes- of koekenpan en laat dit even, met lekker flink wat peper en zout, wat slinken en een klein beetje garen. Daarna verdeelt u de geslonken Chinese Kool gelijkmatig en niet al te dik over het gehaktmengsel.
Aardappelschijfjes en Gratin Saus:
Nu legt u over de Chinese Kool een enkele evenredig verdeelde laag voorgekookte Aardappel Schijfjes.
Nu giet u gelijkmatig de Kerrie Gratin Saus (gewoon te koop bij de supermarkt) over de Aardappelen.
Nu dat de Aardappelschijfjes onder een mooie niet al te dikke laag Kerrie Gratin Saus staat mag de schotel in een op 200 graden voorverwarmde oven een minuut of 50 bakken. Na de baktijd zet u nog een minuut of 5 de grill aan. Als u de schotel in de oven zet dan ziet deze er uit als onderstaande foto.
Na een minuut of 50 bakken en 5 minuten grillen heeft u iets dat op de onderstaande foto moet lijken.
[/print_this]
Nu is het alleen nog een kwestie van met een scherpe spatel een mooi flink stuk uitsteken en opdienen.
Ik zou zeggen... eet smakelijk
Geplaatst op:
november 19, 2012
16 reacties
Naar het reactie formulier ↓
Thor
19 november 2012 om 6:58 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Aardappelschijfjes met een sausje, dat in de oven moet?
Mir
19 november 2012 om 7:02 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Aardappeltortilla?
Jorieke
19 november 2012 om 7:19 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
aardappelgratin?
Joep
19 november 2012 om 8:36 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Als er prei onder zit dan zou het zo maar eens van Maggi kunnen zijn (overigens prima te eten).
MdJ
19 november 2012 om 9:11 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Kerriesaus lijkt het me. Mogelijk een bloemkool recept?
Meneer Veelkantie
20 november 2012 om 1:26 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Allen,
Jullie zaten aardig goed in de buurt. Maar inmiddels heb ik, zoals jullie kunnen zien, deze post geupdate met hetgeen het uiteindelijk werd.
Edje
21 november 2012 om 1:12 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Ziet er wel erg lekker uit hoor.Heeft u er een salade bij gegeten of gewoon zo?
Meneer Veelkantie
21 november 2012 om 1:18 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Edje,
Nee gewoon zo. Alles wat een mens ook maar een beetje nodig heeft (voor avondeten), aardappelen, vlees en groente, zit er in.
Fort
22 november 2012 om 2:05 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Zo!, dat ziet er weer goed uit Veel’…. lekker machtig, maar heerlijk met dit koude weer!
All the best,
Meneer Veelkantie
22 november 2012 om 6:05 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Fort,
Dank je man
MdJ
10 februari 2013 om 2:41 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Ik ga dit maken, maar word/is het gehakt niet een beetje flauw op deze manier?
MdJ
11 februari 2013 om 10:04 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Maar ook: Wij verkopen geen Gratin-kerriesaus. Zou het ook willen met een gewone kerrie-groente saus?
Mevrouw Veelkantie
11 februari 2013 om 12:19 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
MdJ,
Nee, het gehakt word zeker niet flauw, er gaat ketjap en runderbouillon in, en dat is zout genoeg.
Maar hoezo, wij verkopen geen gratinkerriesaus…wie is wij?
De kerriegratinsaus voor aardappels is bij praktisch iedere supermarkt te koop.
Even goed zoeken dus..
Ik zou geen gewone kerrie-groentesaus doen, vanwege de binding en de bruining. De gratinsaus is, zoals de naam al zegt, speciaal om te gratineren.
MdJ
11 februari 2013 om 3:15 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Albert Heijn We hebben hier alleen Ham-kaas Gratin Saus. Ik heb nu de kerrie-groente saus gekocht, dus daar moet ik het mee doen. En de binding en gratienering los ik wel op met maizena en kaas.
Mevrouw Veelkantie
11 februari 2013 om 3:26 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
MdJ,
O zo, je werkt bij Appie….
Succes, hoop dat het smaakt!
MdJ
11 februari 2013 om 10:30 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Het was lekker. Echter de tafelgenoot vond toch dat ik het gehakt had moeten aanbraden.