Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Bij de Gerechten'

Guacamole, hetgeen u uitspreekt als wakamole, is een heerlijke dipsaus waarvan het hoofdbestandsdeel bestaat uit avocado en daarin normaal gesproken tenminste wat tomaat, knoflook, ui, limoen en Chilipeper. Soms voegt men er ook wat verse koriander aan toe. Het is een heerlijke dipsaus afkomstig uit Mexico die zalig is om zo te eten met bijvoorbeeld [...]

Read Full Post »

Onder de streep wat nadere informatie en foto’s

Read Full Post »

Eindelijk was het weer even zo dat we konden barbecueën en buiten eten. En daar maakte we dankbaar gebruik van. Dus stookte meneer Veelkantie de barbecue op en aten onder meer Gevulde Paprikaatjes van de Barbecue. Het is een erg simpel recept dat snel gemaakt is, maar bijzonder smakelijk is. Alles dat u ervoor nodig [...]

Read Full Post »

Rösti, ofwel Zweedse aardappelpannenkoek of koekjes, is zo makkelijk te maken dat zelfs meneer Veelkantie het kan. En het leent zich uitstekend om te combineren met een veelheid aan ingrediënten en andere gerechten. Zo maakten wij al eens Rösti Pannenkoek met vulling. Rösti kunt u, zoals gezegd bijna overal bij eten en met tal van [...]

Read Full Post »

Vanavond gingen mevrouw en dochter Veelkantie gezellig met zijn tweetjes naar de bioscoop (Harry Potter) en moesten zich daar al om 18.15 uur melden om de kaartjes op te halen. Dat werd dus iets eten dat makkelijk en snel te maken is. En dat werd een Groente Frittata. Een Frittata is, zoals zoveel Italiaanse gerechten, [...]

Read Full Post »

Eindelijk was het weer een typisch barbecue weer. En omdat we vrezen dat ook dit jaar de zomer niet in het weekeinde valt nemen we het er maar van. Dus stookte meneer Veelkantie vandaag de barbecue maar weer eens op om wat heerlijke dingen te grillen. Nu kan ik u een enorme tekst en uitleg [...]

Read Full Post »

Buiten de geweldige Heerlijke Beenhamlapjes van de BBQ hadden we nog meer lekkers op het menu staan. En dat willen wij vanzelfsprekend niet onthouden. Want zien eten doet eten, en zien doen doet doen. En we zullen niets nalaten om u lekker te maken en u misschien op ideeën te brengen. Daarom treft u onder [...]

Read Full Post »

Zoals u inmiddels wel door heeft zijn wij gek op bacon dan wel spek (wat is het verschil?) en (kruiden room)kaas. Dit komt omdat het zulke veelzijdige producten zijn. En laten we eerlijk zijn… wat maak je niet lekker met bacon dan wel spek? Nu heeft mevrouw Veelkantie een paar jaar geleden een receptje ontdekt/ [...]

Read Full Post »

Ik publiceerde al eens eerder hoe je zelf de lekkerste Shoarmarol maakt op Veelkantie. Maar het kan nooit kwaad om het nog eens te herhalen. Zowel het publiceren alsook het maken ervan. Je hebt er ook niet veel voor nodig en het maken is vrij eenvoudig. Althans, als je niet zulke stijve vingers hebt als [...]

Read Full Post »

Wij hadden het vroeger thuis financieel bepaald niet zo breed dus kwamen er met enige regelmaat een soort van ‘armoede gerechten’ op tafel. Bijvoorbeeld gekookte macaroni elleboogjes met krenten en vanille vla. En het moet gezegd worden, dat vond ik nog relatief lekker ook. Het was pas echt feest als er Drie in de Pan [...]

Read Full Post »

Older Posts »