«

»

apr 18 2014

Bericht afdrukken

Walgelijk nieuw programma – ‘Cell Block Psychic’



Charlatans en oplichters, die er geen enkele probleem mee hebben om wanhopige en rouwende mensen te misbruiken en te belazeren, tref je helaas overal aan. Dat is helaas een gegeven. Wat nog erger is, is dat ook televisiemakers er geen enkele moeite mee hebben om dit soort misdadigers te faciliteren voor reclame inkomsten.

In Nederland kennen we ook een aantal, doorgaans buitenlandse, parasieten met een eigen televisieshow. In Amerika heeft men nu sinds enige tijd een nieuwe show met zogenaamd 'medium' (lees: large oplichtster) Vickie Monroe die beweerd met overledenen te kunnen praten. In de nieuwe show 'Cell Block Psychic' gaat ze nog een stap verder. Daarin zoekt ze (vermeende) moordenaars op om met diens overleden familie en door hem of haar vermoorde slachtoffers te praten. Zogenaamd om de nabestaanden van de slachtoffers duidelijkheid te geven over de misdaad.

Onderstaande zien wij een scene uit deze show waarin Monroe aanschuift om een vermeende moordenaar te spreken. Vermeende omdat de man bij hoog en laag volhoud onschuldig te zijn. Hij was ook in de veronderstelling dat hij met de zender over zijn zaak zou spreken. Maar als hem duidelijk wordt wat de werkelijke aard van de show is dan weigert hij begrijpelijk zijn medewerking. Dat kan Monroe er niet van weerhouden allerhande bizarre uitspraken te doen. Bijvoorbeeld over de overleden familieleden van de vermeende moordenaar waarvan één het hoofd zou schudden en de andere haar zou waarschuwen dat het interview wel eens heel plotseling totaal 'van aard' zou kunnen veranderen.

Lees onder de video verder

Uiteraard, voor de nuchtere onder ons, zijn het ordinaire suggestieve praatjes. Praatjes die de indruk moeten wekken dat Monroe niet alleen met de doden zou kunnen praten maar dat die doden eigenlijk zouden hinten richting de onomstotelijke schuld van de man. Hoe hard hij dit ook ontkent. Werkelijk een walgelijke kots opwekkende vertoning!

De bezwaren vanuit de hoek van professionals die met niet alleen verdachten en veroordeelde werken, maar ook die slachtofferhulp verlenen, zijn niet mals. Monroe doet alsof zij een recherche onderzoek zou doen. Monroe doet alsof zij met de slachtoffers zou kunnen praten. Monroe doet alsof ze inside en bijzondere informatie over de misdaad, de vermeende misdadiger en zijn of haar slachtoffers zou hebben. Daarmee richt ze aan alle kanten alleen schade aan.

De nabestaanden van de slachtoffers hebben geen baat bij het eindeloos oprakelen van de kwestie. En al helemaal niet bij zogenaamde 'details', afkomstig van het zogenaamde slachtoffer zelf, overleden familieleden en/ of de familie van de vermeende daders, die uit het zogenaamde 'onderzoek' van Monroe zouden voortkomen. Nabestaanden hebben rust nodig en hebben belang bij het vinden van een nieuwe realiteit en weg in het leven nadat een geliefde op wrede wijze uit hun leven verdween. Ze hebben geen baat bij een oplichtster die de wonden open rijt voor roem en rijkdom.

Niet alleen de nabestaanden van de slachtoffers, maar ook de nabestaanden van de vermeende daders, en niet in de laatste plaats de dader zelf, hebben eveneens geen enkel belang bij een zichzelf verrijkende charlatan en fantaste die haar fantasieën brengt alsof het 'bewijzen' en 'informatie' zouden zijn. Ook de nabestaanden van de daders hebben alleen maar belang bij en zekere mate van afsluiting van het verleden en het verwerken van de mogelijke misdaden die en geliefde zou hebben gepleegd. De vermeende daders zelf, zeker in het geval van deze man die vecht tegen een mogelijk onterechte veroordeling voor een gruwelijke misdaad, heeft geen enkel belang bij haar suggestieve praatjes. Praatjes die pretenderen dat de man schuldig is omdat zijn 'overleden familieleden' dit zouden suggereren.

Oplichters bestaan nu eenmaal, en die moeten ook meedogenloos aangepakt worden, maar dit zou ook zo moeten zijn voor zenders en programmamakers die eveneens en mee parasiteren op het intense verdriet van wanhopige en hopeloze mensen. Want dit misbruiken van mensen is niets minder dan misdadig en zou bestraft moeten worden!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/18/walgelijk-nieuw-programma-cell-block-psychic/

Laat een reactie achter