«

»

Okt 05 2010

Bericht afdrukken

Chili met Chorizoworstjes

Vanavond aten wij heerlijke chili. En daarbij aten wij eveneens heerlijk chorizoworstjes. Nu heb ik daarvan slechts een paar foto's gemaakt, maar ik licht u toe wat ik gebrouwen heb.

Om te beginnen gooide ik wat fijngesneden spek in de pan en bakte dit een beetje gaar. Daarna deed ik er wat fijngesneden ui bij en bakte ook dit tot deze glazig werden. Daarna voegde ik prei en paprika toe. Toen ook dit wat gaar werd voegde ik eveneens flink wat plakjes champignon bij het mengsel. Daarin deed ik eveneens wat gesneden en ontvelde tomaten bij, en vervolgens twee blikjes lekkere pittige chiliboontjes (kidneyboontjes, nu verkrijgbaar bij de Lidl Mexicaanse week voor € 0,59 per blikje). Daarna nog een zakje chilikruiden en wat pittige ketchup.

Dat laat je lekker door pruttelen terwijl je de chorizoworstjes bakt.

Tegen de tijd dat de chili en de chorizoworstjes bijna gaar zijn leg je wat minitortilla's in zilverfolie bovenop de pruttelende chili zodat deze lekker op kunnen warmen.

Is alles lekker gaar en warm dan is het tijd om de boel op te dienen.

En mensen…. dat is lekker!

De kunst van chili, maar ook andere eenpansgerechten is om er geen smakeloze brei van te maken. Om ervoor te zorgen dat je alle ingrediënten nog individueel kunt proeven als je, je er een beetje op concentreert. Want dat maakt een gerecht als dit zo lekker en spannend. Telkens als je een hap neemt krijg je net even een andere combinatie van ingrediënten.

En dat was weer fantastisch gelukt. De combinatie met de chorizoworstjes (te koop bij de Albert Heijn voor € 7,95 per kilo) was heerlijk. Chili en chorizoworstjes passen geweldig bij elkaar.

Eet vooral heel smakelijk…

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2010/10/05/chili-met-chorizoworstjes/

Laat een reactie achter