«

»

mrt 14 2014

Bericht afdrukken

Verdwijning Vlucht M370 – Feiten en Voer voor Samenzweerders



Het is op z'n minst heel bijzonder te noemen. Een vliegtuig van Malaysia Airlines, een Boeing 777, vol met passagier en bemanningsleden die onderweg was van Kuala Lumpur naar Beijing, verdwijnt  plotseling en spoorloos van de radar.

Sindsdien is er geen teken van leven en geen sporen meer gevonden van het vliegtuig. Aanwijzingen (b)lijken op valse meldingen en informatie uit te draaien en diverse overheden en andere, al dan niet anonieme, bronnen spreken elkaar in hoge mate tegen of ontkennen de informatie die beschikbaar gesteld wordt of werd door andere overheden en bronnen. De verwarring en het mysterie is derhalve compleet. Het is het ideale voer voor de samenzweringsdenkers.

Malaysia Airlines Boeing 777

Tijd om eerst eens wat vaststaande feiten op een rij te zetten

Het betreft een Malaysia Airlines - Boeing 777 - 200ER met registratienr. 9M-MRO  en vluchtnummer MH370/MAS370 De Boeing had op het moment van verdwijnen 239 personen aan boord -  227 passagiers en 12 bemanningsleden De vlucht op 8 maart jongslede ging van Kuala Lumpur International Airport naar Beijing Capital International Airport De vlucht vertrok om 00.41 uur lokale tijd van Kuala Lumpur en zou gepland om 6.30 uur lokale tijd landen in Beijing Minder dan een uur na vertrek is er nog contact geweest tussen Air Traffic Control en de bemanning van het vliegtuig Na dit laatste contact reageerde het vliegtuig niet meer op de oproepen van o.a. de Vietnamese Air Traffic Control Een piloot van een ander vliegtuig had om circa 1.30 uur contact met MH370 maar hoorde alleen maar 'gemumbel' Om 2.40 lokale tijd werd het vliegtuig nog gespot door een militaire basis maar zond al eerder geen signaal meer uit De laatste bekende positie van het vliegtuig is 6°55′15″N 103°34′43″E (zie de exacte locatie op onderstaande kaart)

Speculatieve informatie rondom de verdwijning van vlucht MH370

De vliegtuigmotoren zouden tot 5 uur en 15 minuten na verdwijnen signalen verzonden hebben naar Rolls Royce Het vliegtuig zou circa 4 uur na haar verdwijning van alle radars en verlies van communicatie nog doorgevlogen zijn Het gegevenssysteem werd om 01:07 uur (lokale tijd) en de transponder (locatie en hoogte) om 01:21 uur afgezet De transponder en andere veiligheidsvoorzieningen om het vliegtuig te lokaliseren zouden handmatig uitgezet zijn Twee passagiers zouden de vlucht geboekt en betaald en het vliegtuig geboard hebben op gestolen paspoorten De mobiele telefoons en/ of apparaten van passagiers zouden nog altijd bereikbaar of tenminste in de lucht zijn Het vliegtuig zou de koers ingrijpend gewijzigd hebben of zelfs omgedraaid (U-Turn) zijn weer richting Kuala Lumpur Het vliegtuig zou nog door radars gespot zijn op honderden kilometers van de laatste bekende locatie (zie de kaart)

Mogelijke oorzaken (speculatief) van het verdwijnen van vlucht MH370

Het vliegtuig zou waarschijnlijk boven zee, maar mogelijk ook land, uiteengevallen zijn door 'Catastrofaal Structureel Falen', ofwel bijvoorbeeld een breuk of gat in de romp of afbreken van vleugels, staart of andere delen van het vliegtuig.

De aandrijving zou verloren zijn gegaan door een zogenaamde 'Dual Engine Flame-out', ofwel beide motoren zouden kort na elkaar of gelijktijdig zijn uitgevallen waarna een glijvlucht van enkele honderden kilometers soms mogelijk is.

Er zou sprake geweest kunnen zijn van CAT (Clear Air Turbulence), ofwel onverwachte (zware) turbulentie die niet gedetecteerd kan worden door de vliegtuiginstrumenten en zonder dat daar vooraf enige visuele indicatie voor is.

Of eventueel een terroristische (bom of raket)aanslag, een overname door binnendringen van de cockpit van het vliegtuig door terroristen en daardoor een veranderde koers of suïcide door de piloot waardoor het vliegtuig neerstort.

Eventuele updates, links en ingezonden informatie

Hieronder treft u eventuele updates en informatie uit de media of ingezonden door lezers aan:

Update 14 maart 2014 - 18.23 uur - Beelden kort voor de crash van in het vliegtuig:

Aan de echtheid van bovenstaande video wordt getwijfeld

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/03/14/verdwijning-vlucht-m370-feiten-en-voer-voor-samenzweerders/

Laat een reactie achter