Doorlopende Review Mega Food Stunter producten (update week 07)
Omdat wij praktisch iedere week wel iets uitproberen van Mega Food Stunter, en het vaak om wisselende partijhandel gaat, maken wij hiervan een doorlopend topic waarbij we praktisch wekelijks de reviews updaten met nieuwe producten die wij hebben getest. Lees dus verder onder 'update'.
Het zal u niet ontgaan zijn dat wij echte Mega Food Stunter fans zijn. Dus kopen we met enige regelmaat producten bij hen. Zo ook in de afgelopen twee weken. Die lagen tot gisterenmorgen keurig op consumptie te wachten in de vriezer van onze koelkast, tot gisterenmorgen bleek dat het rot apparaat weer eens de geest had gegeven. Inderdaad, nu alweer voor de derde keer! Het waardeloze apparaat!
Nou paste niet alles dat we tijdelijk moesten onderbrengen in onze koelbox met koelelementen daarin, dus waren we min of meer gedwongen om wel wat dingen op te eten.
Dit gaat dus niet zo'n mooi geordende review worden die u van ons gewend bent. Maar dat vergeeft u ons wel, toch?
Week 01
We beginnen bij de Slagroom Soesjes:
De Veelkantie's zijn gek op Slagroom Soesjes. Ze zijn alleen redelijk, in verhouding tot de hoeveelheid, prijzig. Er zitten doorgaans niet meer dan een stuk of 12 tot 16 soesjes in zo'n doosje uit de diepvries. Zelf maken is vaak ook best wel lastig want soezendeeg is een eenvoudig maar lastig product. Ze zakken namelijk heel erg snel in.
Toen ik dan ook zag dat Mega Food Stunter een kilozak Slagroom Soesjes verkoopt voor slechts € 3,- was ik er als de kippen bij. Niet wetende dat onze koelkast het weer eens zou begeven en we deze in twee dagen weg moeten zien te werken. En dat is nogal een klus. Want de zak die u rechts ziet is al aangebroken en we hadden op het moment al iets van een stuk 20 soesjes weggewerkt.
Ik heb ze geteld, in de zak die wij hadden zaten 74 soesjes. Kortom, met de prijs (van € 0,04 per stuk) hoeveelheid verhouding zit het wel goed. Maar hoe zit het met de kwaliteit? Want dat is nog belangrijker!
Wat we altijd zo lekker vinden aan die doosjes soesjes is dat ze lekker zacht zijn. Ze smelten als het ware in je mond en dan loop het slagroom eruit. Zalig! En gelukkig is dit exact dezelfde soort als we uit de doosjes krijgen. Dus we zijn best wel tevreden mogen we zeggen. We zullen alleen wel de volgende keer verstandiger zijn en de enorme zak soesjes de volgende keer in porties te verdelen en dan in de vriezer te doen. Want man man man... pak 'm beet 70 tot 80 Slagroom Soesjes, hoe lekker we ze ook vinden, is wel een hele grote berg! Dus als iemand nog een Slagroom Soesje wil... dan moet u zich even bij ons melden.
We vervolgen met het Pudding Broodje/ Taart:
Even voor de duidelijkheid, deze hebben we gisteren niet opgegeten. Deze hadden we al eerder gekocht en opgevroten. Niet dat u denkt dat we ons gisteren halfdood hebben gevroten aan alleen maar zoetigheid.
Tja, wat is het eigenlijk? Is het nou een gigantisch puddingbroodje of is het een pudding taart? Want het ding is al snel genoeg voor een mannetje/ vrouwtje of 6 tot 8. Ze, Mega Food Stunter, verkopen het als Groot Puddingbrood, maar wij vinden het wel een soort van taart om eerlijk te zijn. Maar dan met de smaak en structuur van een puddingbroodje. Althans, de cake is iets steviger, iets droger en iets harder dan dat van een puddingbroodje, maar dat mocht de pret niet drukken.
Laat het me zo zeggen. Het is geen taart zoals je dat van een dure banketbakkerij zou kopen. Maar daar betaald je dan ook geen lousy € 1,- zoals in geval van dit giga mega puddingbroodje schuine streep taart...
Maar het puddingbroodje/ taart is heerlijk in al zijn eenvoud. De wat stevige cake/ brood-achtige buitenkant contrasteert heel goed met de gesuikerde wat krokante topping en de heerlijke banketbakkersroom aan de binnenkant. Niets om heel lyrisch van te worden, maar gewoon lekker als tussendoortje. Niets mis mee!
Krokante Kipschnitzels:
Een product dat we gisteren wel op moesten eten omdat het niet meer in de koelbox pasten zijn de Krokante Kipschnitzels. Die hadden we tussen de contactgrill gelegd om te voorkomen dat de paneer erom misschien wat sompig zou worden als je deze in de boter bakt. Want gepaneerde dingen zijn altijd lastig om goed te bakken.
Vandaar ook dat ze wat licht van kleur zijn. Ze zouden een stuk bruiner zijn geweest als we ze in boter hadden gebakken. Iets wat we achteraf misschien ook hadden moeten doen, want het maakt ze ook direct een stuk smakelijker. Tussen de contactgrill maakt ze dan wel gegarandeerd heel krokant maar ook iets minder smaakvol. Maar dat was natuurlijk gewoon onze keuze.
Ook dit was een gevalletje van 'wat is het nou eigenlijk?'.
Dat bedoel ik zeker niet negatief. Want er was eigenlijk helemaal niets mis met deze Krokante Kipschnitzels. Behalve dan dat we ze, achteraf bezien, in de boter hadden moeten bakken. Maar daar kan Mega Food Stunter natuurlijk niets aan doen. De vraag is meer of het nou een kipschnitzel of een kiphamburger is?
De structuur van de kip in de schnitzel, het doet me nergens denken aan bijvoorbeeld separator vlees maar meer aan filet, doet vermoeden dat het om een schnitzel gaat, maar het formaat komt meer in de buurt van een hamburger. En dat is best handig, want zo hebben we ze ook gegeten. Lekker tussen een wit bolletje. Klodder saté-, champignon of een andere sausje erop en bunkeren maar! En dat voor € 3,- per 6 stuks!
Snackbar Kwaliteit Citosticks:
Ook deze hebben we niet gisteren maar zo'n twee weken eerder gegeten tijdens één van onze snackfestijnen.
'Snackbar kwaliteit' is geen kreet die ik heb verzonnen. Dat is de kreet waarmee Mega Food Stunter adverteert in hun Nieuwsbrieven. Nou, dan zijn ze bij de juiste persoon om dit op waarheid te testen, want ik mag graag zo nu en dan een citostick van de snackbar wegwerken. Dus ik ken de structuur en de smaak van citosticks behoorlijk goed!
Hetgeen me altijd tegenhoud om teveel van de citosticks van de snackbar te eten is met name de prijs. Want die dingen zijn behoorlijk duur. Ik meen zoiets van € 2,50 per stuk. En nu kon ik dus citosticks op de kop tikken bij Mega Food Stunter voor maar € 3,- voor 5 stuks. Dus dat, maar € 0,60 per stuk, scheelt nogal een slok op een borrel, zoals ze dat op z'n plat Amsterdams plachten te zeggen.
Nou, behalve dat meneer Veelkantie ze iets te hard (te hoge temperatuur, namelijk 180 graden terwijl iets langer bij 160 graden beter had geweest) had gefrituurd, is er geen woord aan gelogen. Het zijn inderdaad snackbar kwaliteit citosticks. Ik kon er nauwelijks tot geen verschil aan ontdekken. Gewoon heel erg lekker!
Varkenshaassaté:
Alweer een hele poos geleden kreeg ik, om te testen (ze hebben kennelijk vertrouwen in hun handel) en als beloning voor een review die ik schreef over wat producten van Mega Food Stunter een paar dingen mee aan de kraam in Lelystad. Ik had geen idee wat het allemaal was want een paar dingen waren niet gelabeld. Iets waar, zo las ik op hun site, een hele logische verklaring voor is. Ik stoor me daar dan ook niet aan.
En van dit dachten we eigenlijk dat het iets van kipsaté was. We stonden gisteren dan ook voor een hele aangename verrassing toe we, noodgedwongen door de defecte koelkast, deze satés hadden laten ontdooien.
We waren zodanig positief verrast dat ik er niet eens aan gedacht had om foto's te maken van het product. Dus ik heb maar een foto van internet geleend van exact dezelfde varkenshaassatés. Helaas wel in ongebakken toestand. Dus dat was wel een klein beetje jammer.
Maar anderzijds ook weer niet. Want door de informatie op de bron van de foto kon ik exact duiden wat het was dat we gisteren voor satés aten. Ik wist direct dat het om varkenshaassaté en niet om kipsaté ging. Maar varkenshaassaté is nogal een ruim begrip. Het bleek echter kophaassaté te zijn. Iets waarvan ik het bestaan niet eens kende. Maar nu dankzij de gulheid en aardigheid van Mega Food Stunter gelukkig wel.
Want man man man... wat was dat lekker! Het vlees was perfect gemarineerd. En na even een paar minuten tussen de contactgrill was het vroten geblazen. Heerlijk met lekker veel satésaus. Dus ik ben Mega Food Stunter eigenlijk een klein excuusje schuldig. Want we hebben deze satés eigenlijk bij thuiskomst in de vriezer gedaan en waren ze gewoon glad vergeten. Dus eigenlijk een geluk bij een ongeluk dat onze koelkast het weer eens had begeven, want zodoende konden we alsnog genieten van deze heerlijke varkenshaassatés en heeft Mega Food Stunter alsnog de eerlijke review waar ze om hadden gevraagd.
Update week 02:
De bamischijven:
Volgens Mega Food Stunter is dit de meest gegeten bamischijf. Nu weet ik niet of dat waar is want dan hadden we deze ook beslist vaker gegeten. Niet in de laatste plaats omdat ze, buiten dat ze met maar € 1,50 voor 6 spotgoedkoop zijn, inderdaad heel lekker zijn.
De smaak van ketjap is goed aanwezig in deze bamischijven. Dus we kunnen zeker niet zeggen dat ze, zoals zoveel bamischijven, flauw zijn. Misschien zijn ze zelfs voor sommige mensen die het niet zo hebben op ketjap wel iets aan de zoutige kant. Maar meneer Veelkantie is echt gek op ketjap. Dus echt heerlijk!
Mevrouw Veelkantie, die iets minder dol is op bamischijven in het algemeen, vind deze bamischijven ook erg lekker, dus we hebben vandaag maar weer een zak meegenomen. Hopelijk krijgen ze binnenkort ook eens nasischijven, want daar is meneer Veelkantie helemaal dol op. En als ze smaken zoals de bamischijven dan kan Mega Food Stunter zeker in dit opzicht bij mij even niet meer stuk. Kortom, een heel tevreden mens.
Ham kaassoufflés:
Omdat we gisteren toch aan het snacken waren, we hadden eigenlijk grootse kookplannen maar zoals u weet is mevrouw Veelkantie op der snufferdje gegaan dus die voelde zich bepaald niet fit en stelde we dit maar uit, pakten we ook direct even de ham kaassoufflés mee.
Op zich zijn het prima ham kaassoufflés. Niet verbijsterend spannend, maar dat zijn ze doorgaans toch al niet, maar gewoon wat je mag verwachten van een ham kaassoufflé. Krokant korstje, pleurishete maar best wel lekkere zoutige kaasvulling en dat is het eigenlijk wel.
Nou is meneer Veelkantie geen hele grote kaas of ham kaassoufflé liefhebber, maar mevrouw Veelkantie wel. Die mag ze graag eten. En volgens mevrouw Veelkantie zijn dit prima ham kaassoufflés. En ik geloof haar op haar woord. Het type dat je eigenlijk bij iedere snackbar krijgt. Alleen daar doemt het enorme verschil op met de snackbar of supermarkt! Want let u maar eens op!
Wat kost een ham kaassoufflé bij de snackbar? Zoiets van € 1,50 per stuk? Zal toch wel snel, als het al geen € 2,- per stuk is. Wat kosten ham kaassoufflés bij de supermarkt? Ik weet het niet precies, maar ik schat ongeveer € 2,- tot € 2,50 per pakje van zes. Bij Mega Food Stunter betaalde we maar € 2,- voor 15 stuks! Daar heb je er bij de snackbar net aan eentje voor. En in de supermarkt moet je dus 2,5 pakjes voor kopen, dus dat is iets van € 5,- tot € 6,25 voor dit aantal. Die dingen kosten dus bij Mega Food Stunter pak 'm beet € 0,13 per stuk! Dus zelfs in het goedkoopste geval bij de supermarkt betaal je al € 0,20 per stuk meer!
Afbak Kaasbroodjes:
Zaterdags hebben we altijd traditioneel een broodjes maaltijd. Dan halen we lekkere dingetjes voor op brood, lekker een bakkie soep erbij, en smullen maar. Maar de laatste twee keer, met vanavond mee, waren het extra lekkere broodsessies. Want vorige week, en vanmiddag namen we weer een flinke zak mee, en deze week hadden we de Kaasbroodjes van Mega Food Stunter op het menu staan. En die zijn zooooo ontzettend lekker!
Zoals gezegd namen we vorige week al een keer een zak mee. Heerlijk met een paar plakjes van de oude kaas die ik van meneer Venema op de markt cadeau kreeg. En toen vonden we ze al heerlijk. Vorige week bakte we de kaasbroodjes alleen iets minder hard dan we deze keer deden. Daardoor bleven ze erg goed eetbaar en smaakte ze optimaal. Deze week bakte we ze echter per ongeluk iets langer waardoor de broodjes wat harder waren. Dus nu hadden we een heerlijk knapperig korstje. En dat niet alleen. Het haalde de smaak van de kaas op de bovenkant van de broodjes nog meer naar voren. En opeens was het net of we een heel ander, een veel pittiger, kaasbroodje zaten te eten.
Dat vonden we eigenlijk wel een beetje een uitvinding. Want deze kaasbroodjes lenen zich er dus voor om minder lang te bakken, waardoor ze wat zachter zijn en ze een wat milde kaassmaak hebben, maar ook op wat langer te bakken waardoor je lekkere knapperige broodjes krijgt met een veel pittigere kaassmaak.
We kunnen alleen maar hopen dat deze afbak kaasbroodjes (ik moet even aan mevrouw Veelkantie vragen hoe lang en op welke temperatuur ze deze heeft afgebakken) nog lang in het assortiment hebben. We betaalden overigens maar € 2,- voor 10 broodjes. Dus ook omwille van de prijs alleen al, € 0,20 per stuk, mogen deze wat ons betreft wel standaard in het assortiment van Mega Food Stunter opgenomen worden!
Varkenshaas:
Ik maakte van de varkenshaas Char Siu. Lees en zie er hier alles over. Laat ik mezelf maar eens citeren:
Ten eerste onze complimenten voor de Varkenshaas van Mega Food Stunter. Het is wellicht niet de mooiste schoon gesneden varkenshaas die wij ooit gezien hebben, maar de kwaliteit is meer dan voortreffelijk! Als ze deze volgende week nog hebben dan nemen we zeker weer een kilo mee voor in de vriezer! Echt subliem!
Want laat ik duidelijk zijn, er is geen woord aan gelogen. De Varkenshaas was echt van perfecte kwaliteit. En zoals gezegd krijg je de varkenshaas bij de slager of supermarkt echt helemaal blank, dus geen spoortje wit of vlies meer te zien, en roze gesneden, en was de varkenshaas van Mega Food Stunter iets minder schoon gesneden. Nou is dat om te beginnen al geen enkel probleem, maar als je ook nog eens in overweging neemt dat de varkenshaas bij Mega Food Stunter met maar € 7,- per kilo al snel een € 13,- goedkoper is per kilo dan bij eerdergenoemde, dan moet je wel een kniesoor zijn als je daarover zou vallen. En dat doe en deed ik dus niet. Voor dat verschil snij ik 'm zelf wel blank, als ik dat al zou willen. Hetgeen dus zeker niet het geval is, want dit is vlees zoals vlees bedoeld is. Heerlijk en eerlijk!
Update week 03, 04 & 05:
Eerst maar even mijn excuus. Ik heb het soms zo druk dat updaten er niet van komt. Daarom pakken we nu maar even drie weken in één keer. We beginnen met:
Rauwe Kip Worsten:
Laatst had men een heel interessant product waarmee ik wel mogelijkheden zag. En net voordat ik zelf besloot er een paar te kopen werden ze me door Mega Food Stunter zelf gratis aangeboden om er 'iets leuks mee te doen'. Nou, dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen.
Ik had al iets in mijn hoofd. Want ze leeghalen om er gehaktballen van te maken leek me erg zonde. Ik denk ook eerlijk gezegd dat ze bedoeld zijn om grillworsten van te maken. En dat is ook wat ik deed. Grillworst maken!
Het resultaat was werkelijk heerlijk. Het kipgehakt bleek al gekruid in de plastic worstvorm te zitten, dus daar hoefde ik niets aan te doen. Bij het uitpakken kwam de heerlijke geur ons al tegemoet. We plaatsten de worsten, de ene aan de buitenkant nog eens gekruid met kipkruiden en de andere 'naturel' (op de kruiden in de kipworst zelf na dan), nog even onder de grill waardoor deze een heerlijk korstje kregen. Werkelijk de lekkerste grillworst ooit!
Zaterdag nam ik nog maar eens drie van deze worsten mee, helaas de laatste voor voorlopig zo liet ik me vertellen, en vandaag (zondag 03 februari) aten we heerlijke warme vers gegrilde grillworst op een Deli France afbak baguette. De grillworst werd iets te donker aan de buitenkant omdat ik nog een beetje de grillfunctie van onze magnetron aan het uitproberen ben, maar wat was het evengoed heerlijk. Geweldig!
Deluxe Steenoven gebakken Baguettes:
Hierboven noemde ik al de baguettes waarop we vandaag de heerlijke grillworst deden. Heerlijke rustieke eenpersoons baguettes die, ontdooid toen we de zak opende, al heerlijk roken voordat ze afgebakken waren.
Na 8 minuutjes afbakken bij een temperatuur van 200 graden roken de broodjes nog lekkerder. En dat gecombineerd met de geur van grillende grillworst... WOW! Tezamen gebracht was het echt gewoon zalig!
Het bleken echt fantastische broodjes te zijn. Heerlijk knapperig en toch mooi zacht vanbinnen. We konden ons niet voorstellen dat deze baguettes maar € 1,50 voor 8 stuks kosten, maar het is toch echt waar. 1 fucking 50! Die gasten van Mega Food Stunter zijn erg goed bezig!
Varkens Saté:
Nou moet ik eerlijk bekennen dat de Veelkantie's geen grote fans van varkenssatés zijn. Varkensvlees is heerlijk, maar varkenssatés is en blijft een lastig product. Met name omdat de timing zo lastig is. Uiteraard wil je geen rauw of halfgebakken varkensvlees eten, op varkenshaas na dan, dus bak je ze al snel net even te lang door waardoor het al heel snel een te taai stukje vlees is.
Deze varkenssatés waren daarop geen uitzondering. Bovendien vonden we ze behoorlijk dominant gemarineerd. Maar dat gezegd hebbende, ze waren bepaald niet vies. Het hing zelfs naar best wel lekker en goed te eten. We kunnen ons voorstellen dat de liefhebbers ervan smullen. Wijzelf houden het echter liever op kip, en dan nog het liefst kipfilet of dijfilet, saté. Of het moet natuurlijk varkenshaas zijn. Daar maken we dan wel weer graag een uitzonderingetje voor.
Plaatgebak:
Waar we best wel nieuwsgierig naar waren, en wat we al een paar weken zagen liggen in de vriezers op de markt maar telkens maar niet meenamen, waren de plaatgebak verpakkingen. Flinke lappen gebak mogen we wel zeggen.
Maar deze keer was het dan echt zover. We zouden een hoop familie op visite krijgen dus leek dit ons wel ideaal. En dat was het best ook wel. Als gebak en als dessert!
Zelf dachten we dat we de appel-kruimel-plaatgebak hadden meegenomen, maar na ontdooien bleek al snel dat het om mango-plaatgebak ging. Nou was dat gelukkig ook bepaald geen straf. We ervaarde het zelfs als een mooie afwisseling op de eeuwige veilige keuze. Namelijk appelgebak. En geen van de gasten bleek de neus op te trekken voor deze mango-plaatgebak. Niet verwonderlijk want het was lekker fris met flink veel mango.
Wat het mooie was, was dat de stukken niet zo groot zijn dat je er een hele maaltijd aan hebt en ze zich, zoals wij deden, ook nog eens erg goed ervoor leende als nagerecht te dienen. Heerlijk met wat slagroom en een paar bolletjes ijs erbij. Ideaal. Kortom, we hebben er erg van genoten. Echt helemaal niets mis mee.
Update week 06 & 07:
Visfrieten:
Kent u de visfrieten die u bij de viskraam op de markt of bij de visboer kunt kopen? Gefrituurd met wat saus voor een prijs waarvan je achterover slaat? Ofwel zo'n € 2,50 per onsje? Exact deze visfrieten hadden ze ook bij Mega Food Stunter. Maar dan een kilozak voor maar € 4,-. Uiteraard nog zelf af te frituren want ze waren voorgebakken. Of voor gefrituurd om precies te zijn.
We hebben een zak mee naar huis genomen, alleen al uit nieuwsgierigheid of het inderdaad dezelfde visfrieten waren als je op de markt koopt, en omdat het ons wel lekker leek als alternatieve zaterdagavond maaltijd.
We kunnen u vertellen dat het inderdaad exact dezelfde visfrieten zijn. Ze smaken exact hetzelfde en ze zien er exact hetzelfde uit. En ze waren inderdaad wel lekker voor een keertje. Als visfrieten uw ding is... dan is dit zeker een aanrader. Als ze, ze nog hebben natuurlijk. Want het blijft natuurlijk partijhandel.
Mini Eclairs:
Soms vraag je, je wel eens af hoe ze het kunnen doen. Want vorige week had Mega Food Stunter drie dozen, ofwel 30 stuks, mini eclairs in de aanbieding. En dat voor maar € 2,-. Tja, dat kunnen we natuurlijk niet laten liggen.
Het bleken echte Engelse eclairs te zijn. Dat wil zeggen dat de slagroom in de soesjes nagenoeg ongezoet was. Dat was wel even wennen want wij zijn als Hollanders gewend flink wat suiker in de slagroom te kieperen. Maar als je eenmaal de eclair opat, en de ongezoete slagroom werd gecompenseerd door de melkchocolade op de eclairs, dan kon je maar één oordeel geven. Deze zijn erg lekker. En van een prima kwaliteit. Jammer dat ze inderdaad van een miniformaat waren, want je blijft er van eten. Dit was zeker geen miskoop. Integendeel zelfs!
Zalmburgers:
Er is niet veel dat de Veelkantie's niet lusten. Maar zalm, eigenlijk in nagenoeg iedere vorm, is daar één van. We vinden zalm gewoon niet lekker.
Toch waren we wel nieuwsgierig, zeker in het kader van onze doorlopende Mega Food Stunter review, dus kreeg ik een aangepaste hoeveelheid mee van de marktkoopman. Om te proeven. Kijk, dat is dan weer het voordeel van het runnen van een foodblog.
En gelukkig maar want anders moesten we een zak van 2,5 kilo kopen voor € 8,-. Hetgeen natuurlijk niet duur is, maar wel als je gewoon geen liefhebber bent van zalm. Althans, achteraf misschien ook wel jammer dat we geen hele zak van, ik meen ergens in de buurt van de 50 stuks meenamen. Want wij hebben er vier gebakken en er eentje van geproefd en zagen bevestigd dat we inderdaad niet van zalm houden. Ook niet in de vorm van een burger. We gaven dus de rest, 8 stuks plus nog drie vers gebakken nog warme stuks aan de buurvrouw. Want die is dol op zalm.
Van haar hebben we begrepen dat ze heerlijk en van uitstekende kwaliteit zijn. Dus we hadden de buurvrouw ook weer dolblij gemaakt. We moeten bij deze review, omdat wij gewoon geen liefhebbers zijn dus er niet echt over kunnen oordelen, dus afgaan op haar oordeel. En dat was zoals gezegd dat dit uitstekende en erg smakelijke zalmburgers zijn. En dat geloven we subiet. Ze vind ons namelijk ontzettend leuke, genereuze, humorvolle buren en een ideaal stel, dus met haar smaak is niets mis
Visburgers:
Waar we wel een hele zak van meenamen is van de visburgers die ze ook hadden (of nog hebben natuurlijk) liggen. We namen de volle 2,5 kilo mee naar huis. Want zo bleek uit het etiket, het was Pollak. Ofwel koolvis. En koolvis is het meest gegeten alternatief voor kabeljauw. En terecht want het is, als vis uit de kabeljauwfamilie, bijna net zo smakelijk alleen een stuk goedkoper en minder overbevist.
Het bleken echt enorme visburgers te zijn. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik ze opgemeten en gewogen. En ik kwam uit op 170 gram per stuk en een formaat van 10 bij 10 centimeter. Prima geschikt dus als alternatief voor vlees bij de maaltijd. Maar wij aten ze heerlijk op een broodje met onze beroemde zelfgemaakt remoulade.
Voor de lol heb ik onder deze link nog een foto van de enorme visburger op een broodje. Hij stak er aan alle kanten uit en als je één broodje koolvisburger op had zat je al behoorlijk vol.
We vonden de visburgers wel lekker maar ook wat meelerig. Het was jammer genoeg niet volledig koolvis maar het was aangelengd met iets van aardappelmeel of iets dergelijks. We hadden ze gebakken in de oven, want we hadden even geen zin in een frituurlucht en om onze frituur te 'besmetten' met een vislucht, maar achteraf denken we wel dat ze gebakken in de frituur beter tot hun recht hadden gekomen. Dat geeft toch een andere smaak en beleving dan ze enigszins droog te bakken in de oven.
Maar... het was goed te eten en voor € 8,- voor 2,5 kilo, ofwel 15 stuks van deze enorme burgers, is het ook nog eens spotgoedkoop. Dus ja... Lastig om te beoordelen. Misschien een beetje een twijfelgevalletje. We bakken ze nog wel een keer in de frituur. Zo nodig laat ik u weten of het ons op deze wijze beter smaakten.
Knakworsten:
Naar dit product was ik erg nieuwsgierig. Want ik ben al langer opzoek naar echte knakworsten. En dan met name van die joekels die je in o.a. de Verenigde Staten kunt kopen. Die uit een pot of blik zijn toch maar slappe aftreksels van het echte werk. Dus ik was erg verheugd dat Mega Food Stunter pakjes knakworsten in de aanbieding had. En wel in twee formaten. 10 middelgrote (stukken groter dan de grote uit een blik of pot) of 5 enorme knakworsten voor een € 1,-.
Ik nam beide mee. Als eerste aten we het 'kleinere' formaat, op een lekker wit broodje met wat mayonaise en ketchup op (zie de foto), en die waren werkelijk heerlijk. We ervaarde het ook als erg aangenaam dat ze lekker wat pittiger, niet heet of scherp maar gewoon lekker pittig, waren dan de flauwe blik of pot knakworsten.
De grote leende zich er qua formaat prima voor om bij de stamppot te eten, want ze waren bijna zo dik als een reguliere rookworst. En in een mooi formaat waarbij je er circa 1,5 per persoon kon opeten. De eerste hap ging nog wel, maar bij de tweede hap zag ik mevrouw en dochter Veelkantie enigszins rood aanlopen en naar het glas water grijpen. Ze bleken namelijk echt héél pittig te zijn. Meneer Veelkantie, die wel wat gewend is qua pittig eten, ik gooi op heel veel dingen lekker flink wat sambal, mocht de overgebleven knakworsten opeten. Maar op zeker moment werd het zelfs mij even teveel. Sodemieters! Ik heb twee van de vijf bewaard en de volgende morgen op een broodje opgegeten. Omdat ze koud waren, waren ze direct ook een stuk minder pittig.
De conclusie moet dus zijn dat het kleinere formaat prima geschikt is voor de mensen die het niet zo op heel pittig hebben, en je voor de grote variant toch wel goed gewend moet zijn aan pittig eten, en het ook kunnen waarderen. Over de kleinere variant waren we het allemaal eens. Echt hele lekkere echte knakworsten in een heel mooi formaat. Over de grotere variant waren de meningen verdeeld. Althans, het was twee tegen één. Ik kon de grotere best wel waarderen, juist omdat ze je spreekwoordelijke bek uitbranden, maar aan mevrouw en dochter Veelkantie is pittig eten sowieso niet zo besteed. Dus die laten ze liever voor wat het is. Ik koop ze vast nog wel eens.
Afbak Abrikozen (of kersen) Vlaai:
Dit vonden we ook wel een interessant product. Want waar en hoe vaak koop je een vlaai in bevroren toestand die je zelf nog moet afbakken? Precies. Een zeldzaamheid. En als het experimenteel is dan is meneer Veelkantie er als de kippen bij. En een hele vlaai van zo'n dikke 30 centimeter in doorsnede voor maar € 2,- konden we natuurlijk niet laten liggen.
Het is ook een ideaal product. Je kunt de vlaai gewoon in de vriezer bewaren, en mocht je eens onverwachts visite krijgen dan knal je de vlaai in de oven (er zit al een soort van kartonnen bakvorm omheen) en een uurtje later heb je een geweldige vlaai.
Althans, als de vlaai natuurlijk te eten is. En dat gingen we testen. We namen de abrikozen mee want we zijn niet zo dol op kersen. Een paar dagen na aankoop haalde we de vlaai uit de vriezer en plaatste deze in de oven. Eerst even een minuut of 5 op 220 graden om de boel een beetje te ontdooien, en daarna een minuut of 20 à 25 op 180 à 190 graden afbakken. Je kunt de vlaai overigens ook eerst laten ontdooien, maar dat is niet echt nodig, en dan sla je de eerste vijf minuten op 220 graden gewoon over en telt deze op bij de baktijd. Dus 30 minuten op 180 à 190 graden.
U kunt aan de foto rechts zien dat hij prachtig mooi bruin uit de oven kwam. En hij smaakte ook heerlijk. Zoals een kraakverse vlaai smaakt. Dit is voor herhaling vatbaar. Echt een erg mooi product!
Varkensfiletschnitzels:
Over de varkensfiletschnitzels kunnen we nog enthousiast worden. 200 gram per stuk schoon aan de haak! 4 stuks voor € 6,- hetgeen een koopje is. En lekkerrrrr!
We waren er een beetje bang voor, want varkensvlees heeft erg de neiging om een zogenaamde 'vriezersmaak' op te pakken, maar gelukkig ging het net als bij de geweldige varkenshaas een paar weken geleden om supermager filetvlees. Je bent ook een beetje bang dat de paneerlaag om de schnitzels bij het ontdooien erg sompig gaat worden, maar ook daar was geen sprake van.
Ik heb de schnitzel maar even op een bord gelegd met niets erbij of er omheen zodat u een beetje een indruk krijgt van hoe groot zo'n schnitzel van 200 gram eigenlijk is. En dat is heel flink. Je hebt je portie vlees wel gehad na het verorberen van deze schnitzel. Het vlees bleek geweldig mals en de paneerlaag heerlijk mooi droog krokant te zijn. Hebben echt genoten van deze geweldige schnitzels. Een echte aanrader!
Update week 08:
Zelf te bakken Worstenbroodjes:
Toen ik de worstenbroodjes in de vriezer op de markt zag liggen wist ik het. Dat zijn exact dezelfde worstenbroodjes als bij La Place. Ik herkende het aan de ongebakken vorm waarin de broodjes zich nog bevinden. Dus ik kon het niet laten om ze mee te nemen om ze eens uit te testen.
Zoals gezegd moet u de worstenbroodjes nog zelf bakken. En dat is niet erg lastig. Laat de worstenbroodjes uit de zak, want anders krijg je een bonk worstentaart want het deeg gaat gegarandeerd aan elkaar plakken, op bakpapier ontdooien. Zijn ze ontdooid dan kunt u ze insmeren met een geklopt eitje om ze mooi te laten bruinen en te doen glimmen. Dat is geen verplichting, en ze zullen ook nog iets meer rijzen als u ze niet insmeert, maar het ziet er wel een stuk smakelijker uit want ze worden anders erg dof. En dan gewoon in een voorverwarmde oven gedurende circa 20 tot 25 minuten bakken op zo'n 190 graden.
Het resultaat zijn echt heerlijke worstenbroodjes. Maar wel even goed laten afkoelen want anders brand u gegarandeerd uw mond! Wederom een heel mooi en goed product van Mega Food Stunter.
Tortilla Slices:
Wat we ook tegenkwamen in de vriezers van Mega Food Stunter waren zogenaamde Tortilla Slices. Ofwel gevulde en in mootjes gehakte tortilla's. We konden niet echt uitvinden wat de vulling was, maar het leek op iets van vlees. Dus hup, ook deze mee naar huis en samen met de worstenbroodjes, in bevroren toestand want anders vallen ze uit elkaar, afgebakken op dezelfde manier.
We vonden ze in de zak al niet echt lekker ruiken. Dus hebben we om ze wat smakelijker te maken er wat geraspte kaas op gedaan. Maar ook in de oven wilde deze tortilla dingetjes maar niet lekker gaan geuren.
Dat ging ook op voor de smaak. Ze proefden zoals ze roken. Niet lekker dus. En helaas maakte ook de geraspte kaas dat niet beter. Beetje zonde van de kaas.
We vonden dit product op z'n zachtst gezegd niet zo'n succes. Gewoon niet lekker. Er zat een zogenaamde 'vriezersmaak' aan. En dat kunnen wij niet zo erg waarderen. Dus helaas. Gelukkig kosten het maar € 1,- voor 20 stuks. Maar dat wil niet zeggen dat we ze nogmaals gaan kopen. Is niet aan ons besteed.
Samenvattend:
We kunnen oprecht zeggen dat Mega Food Stunter goed bezig is. We kunnen echt zien dat men, misschien een beetje in tegenstelling tot in het hele begin waarbij de kwaliteit van de producten nog wel eens wilde wisselen, kritischer inkoopt. We hebben buiten de genoemde producten namelijk nog verschillende andere producten van ze gegeten in de afgelopen weken, en we mogen tot onze grote tevredenheid vaststellen dat we eigenlijk alleen maar prima tot zelfs uitstekende producten hebben gegeten van Mega Food Stunter. Dus ik hoop dat men op deze weg voortgaat en dan blijven wij zeker tot hun vaste klantenkring/ fans behoren!
Toch nog een puntje van 'kritiek'. Want meneer Veelkantie's reviews zijn niet compleet als ik niet toch nog een puntje van 'kritiek' wist te verzinnen. En dat is dat het jammer genoeg vooral om partijhandel gaat. Daardoor zijn we soms, omdat we het zelf te druk of andere bezigheden hadden, wel eens zaken misgelopen die we beslist hadden willen kopen en proeven. Maar gelukkig heeft men tegenwoordig een site (http://megafoodstunter.nl) alwaar je, je per plaats kunt inschrijven voor hun nieuwsbrieven. En die ontvangen we, in tegenstelling tot toen men het nog met de hand en via GMail deed, wekelijks trouw. Dus nu is de kans dat we, vrijwel altijd tijdelijke, aanbiedingen mislopen een stuk kleiner geworden. Chapeau!